İlave bilgi olması açısından belirteyim: Doğuş Oto da Castrol kullanıyor. (Doğuş Oto Çankaya'nın ülke çapındaki tüm servislerde aynı sistemi uyguladığını varsayıyorum)
Bir de Mobil-Castrol konusu var.
Mobil Castrol'den daha iyi bir yağ olabilir. Ama Castrol'de aracımızın 45 bin km'ye yaklaştığı bu günlerde motora dair herhangi bir şikayetimiz yok. Soğuk hava ve kısa mesafe şartlarını da hatırı sayılır yoğunlukta gören bir araç; dolayısıyla daha yüksek km'lere eşdeğer yıpranmada olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Demem o ki, Castrol'ün kötü yağ olduğunu düşünmüyorum. Korkup kaçmayı gerektirecek bir yağ değil.
Tabii imkan varsa Mobil alınabilir. Servis bana "Mobil mi koyayım, Castrol mü ?" dese ben de Mobil'i tercih ederdim tabii. Ama belirttiğim gibi, Mobil'in peşine özel olarak düşmeyi gerek görmüyorum. (Castrol'e kıyasla)
=====================
İlave not: Ha, Castrol ile Mobil arasındaki fark 250 bin km'de ortaya çıkar diyorsak, o kadar uzun vadeli bir değerlendirme yapmak zor. Bu aracın bende göreceği km Allah kısmet ederse 150 bin km'yi geçmez.