Tatilin başı : http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=7383
Yeni konu açmak istedim
Yeni aldğım Meguiar's Endurance Lastik parlatıcıyı deneme fırsatım oldu ve harika herkese öneririm
CC gözüme ayrı bir güzel geldi
olda giderken Trafik birden durdu biraz daha gidince Sunta fabrikasının yandığını gördük herhalde trafik ondan dedik ancak gemi trafiğini görünce şok olduk
Gemi Trafiği daha D-100 'den başlıyor çekilirmi bu trafik , babam da sinirlenip Körfez'den dolaşmaya karar verdi
Durup beklemektense yol uzasın durmadan gidelim daha iyi
2 ay önce Orhangazi 'ye gelmeden dağlarda çöken yol yapımı hala sürüyordu 2 aydır sürücüler trafikde eziyet çekiyor
Annem gemide yeriz diye börek yapmıştı ancak gemiye binmeden gittiğimiz için yiyemeiştik ve durucak bir yerde bulamadık Orhangazi'ye gelmeden önce babam bir yer bulup hemen oraya girdik
Aracı biraz sert kullanınca yakıt tüketimi 6.5 Lt
İstanbul'da sürdüğüm iki farklı parlatıcı arasında ki 200 km sonra fark
Piranha Leon sayesinde Radarı atlattık
Yolun gözünü seveyim :rock1:
Reklamsız olmazzz :rock1:
Vee Balıkesir :ok:
KArdeşim ile Go-Kart :ok:
Balıkesir'e gittikten 2 gün sonra Gümüş Kaplan Ayvalık için hazır
Deniz Gördündü
Ayvalık Merkez
Akşam üstü Cunda adasına gittik , eskiden denize yakın yerde otoparka park ediyorduk ancak çok kalabalık oluyordu yeni bir otopark yapılmış babam da girişine geldi aracı al sen park et dedi bende boş alana park ettim
Otopark parası da benden çıktı yav
Kediyi görünce eve götüresim geldi
Otopark Dolmuş yav :kork1:
Meguiar's Lastik Parlatıcı harika
İzmir'e doğru yola çıktık
Manisa'ya gelmeden Menekşe diye bir yer var et & Tavuk istediğimiz çeşidi seçiyoruz ve onlar pişirip getiriyorlar tavsiye ederim güzel yerdi 5 kişi 1.5 kg et yedik içecekler herey toplam 50-60 TL
Dağların arkası İzmirrr
Manisa'ya geldiğimizi bu anıttan anlayabiliriz
Önce Forum Bornova'ya gittik :ok:
Ardından İzmir'in merkezine gelip aracı belediyenin ordaki otoparka park ettik
İzmir ve KemerAltı
Vapur ile Karşıya'ya geçtik :ok:
Karşıyaka Meydan
Konak Sahil
Ardından KADİFEKALE'ye çıktık İzmir manzarasına bakalım diye ama canımızı zor kurtardık bir daha öldürseler çıkmam oraya arabaya 2-3 taş attılar ama isabet ettiremediler
Arada Navigasyon hata yapabiliyor
Yine de hiç bilmediğimiz yerlere rahatlıkla gittik Forever Passat and Navigation
Balıkesir'e döndük ve Guatr hastalığına iyi gelen SINDIRGI 'nın HİSARALAN köyü'nün en tepesinde bulunan bir şifalı su varmış ve çok iyi geliyormuş , rivayete göre guatr olan bir bayan bu suyu içmiş ve ertesi gün boğazında ki şişlik geçmiş ve hastalıktan kurtulmuş benim babaannemde de Guatr var ve o köye gidip şifalı suyu almaya gittik
SİMAV çayı
Buraya kadar araç ile çıktık ve köylülerden daha detaylı bilgi aldık daha ileriye araç çıkışının olmadığını o yüzden Traktör ile çıkılması gerekiyormuş , traktörü köylüler buldular ve 30 TL 'ye Amcamı çıkardılar
Dağın yüksekliği 1.500 metre civarıydı
Aracı gölge altına çektim bende camları , motoru ve bagaj kapağını açıp dağ havası bol oksijen almasını sağladım , motoru açınca hafif toz vardı dayanamayıp tozunu aldım
Amcam Traktöre atlayıp dağın tepesine çıktı
Bende dayanamayıp motorun tozunu aldım
:rock1:
Manzara harikaydı aynı zamanda kokusu havası herşeyi farklı
Balıkesir'e indiğimiz de araç toz çamur kir içindeydi
OPET 'i yıkama konusunda tebrik ediyorum gerçekten işi ilerletmiş her konuda harika iş çıkarıyorlar, Oto yıkama 2 TL 'ye yapıyorlar ve 2 kere köpüklenip durulanıyor ve çok detaylı şekilde yıkanıyor 2 günde bir orda yıkattık aracı
Ayrıca hani deriz ya otomatik yıkama makineleri aracı çizer diye OPET güzel bir teknilk geliştirmiş yıkama makinesine girmeden önce araç bir yerde otomatik köpükleniyor durulanıyor tekrar köpüklenip fırçalara giriyor ve böylece araç çok daha az çizliyor,,, OPET
Köyden inerken benim yanımda taşıdığım araç Şampuanın çoğu dökülmüş bagaj havuzunu da hemen çıkarıp yıkadık böylece şampuanlamama gerek kalmadı hazır havuzu yıkarken tüm paspasları da alıp APC + fırça yardımı sayesinde temizledim
26 Temmuz tekar Ayvalık'a gittik ve 27 Temmuz Balıkesir'den İstanbul'a doğru yola çıktık
Ayvalık 'da çektiğim resim
İstanbul'a doğru giderken Balıkesir Emniyet Müdürünün aracını gördük
Troia 'ya da uğramayı unutmadık
Çanakkale Kırkbahir Köyünden Şehitler Abide'si
ABİDE'den sonra tekrar Eceabat-GElibolu-Keşan-tekirdağ-İstanbul şeklinde geldik ve gece 11 gibi vardık