Yunus icin TSI demek isterdim ama günümüz kosullarında tabiki TDI diyorum,
devir ekonomi devri, TSI tabiki daha performanslı fakat TDI kadar az yakamaz,
genelleme yaparsak cogumuz yarıslara filan katılmıyoruz, hız meraklısı degiliz,
arada 2-3 lira fark olsa bile TDI i tercih ederdim ben,
dünya nimetleri zaten yetersiz, krizler vs lerle insanlar ugrasırken zevkim icin daha sessiz diye daha iyi hızlanıyor diye TSI i tercih etmem sahsen,
gercek hayattan bi örnek vermek gerekirse, bi arkadasım 140 hp golf tsi aldı, 2009 model, cok yaktığı icin binmiyor, henüz 17600 km de, sahibindende satılık su anda, 1,6 tdi Golf veya Jetta alacak, hatta gecen Pazar Acarlar, Rekor a beraber baktık arabalara, 1,6 tdi a 2-3 ay sonrasına gün veriyorlar,
arkadasın babasıda güc meraklısı gitti 160 hp dsg jetta tsi aldı, maddi durumu iyi olmasına ragmen, cok yakıyor, sehirici km de 400tl yi buluyor diyerek sattı, ve 3,20 dizel aldı, 184 beygir, bas basa bildigin kadar, 90 sabitte 3 lü değerleri görüyor, hemde 2 bin motor rahatlıgıyla,(tsi ile 2,0 dizeli(3,20) karsılastırmıyorum, sadece gercek hayattan örnek veriyorum, fabia ile BMW yimi karsılastırıyorsun demeyin)
eğerki dizelin sesi sorun degilse, asırı hız meraklısı degilsem, 3-5 yıl aynı araca bineceksen ve yılda 10-20 bin yapıyorsan tdi alırım,
ama sessiz olsun, konfor benim icin önemli, seri olsun dersen tsi olabilir, hos konfor isteyenin 1,2 motorla isi olmamalı bence, büyük motor herzaman rahatlık bence,