Cumartesi günü Favorit' i Tüvtürk' e muayeneye götürdüm. Epey bir arıza sayacaklar diye düşünürken. Hiç de umduğum gibi olmadı. İki tane ağır(!) kusur yazdılar; birisi arka cama su püskürtme arızalı, diğeri ise egsoz pulu yok.
Egsoz pulunu kendi öz mallığım nedeniyle unuttuğum için oldu ama egsoz zaten değişecekti. Cam yıkama motorunu da "nasılsa bir sürü şey sayarlar" dediğim için yaptırmamıştım. Frenlerdeki sapma çok az idi, kortuğum far ayarı bile çok az sapmayla geçmişti testi. Ayıptır söylemesi ayarını kendim yaparım.:hih: Az daha dikkat edeymişim bir seferde geçecekmişim.
Bu arada şase no. için "emniyetsiz" yazdılar. Dedim o ne demek? Ulaştırma bakanlığı şase numarası tam olmayan araçlar için bu şekilde yazılmasını emreylemiş. Ruhsat değiştirilip şase numarası tam olarak yazılacak. Üstelik bu işi 7 gün içerisinde tamamlamanız gerekiyor. Ben bunu kafama takmadım pek zira zaten yeni ruhsat çıkacaktı.
Evden çıktığımda incir ağacının altında yatmakta olan Favorit' in durumu fenaydı. İncir reçeli kavanozu gibi duruyordu.
Ek-1 formu hazırlayan delikanlı (ula iyice yaşlandım he, baksanıza millete nasıl hitap etmeye başladım:D) "abi küfür eder gibi gitme yıkat bari" dedi. Durum öyle vahimdi yani. Hatta Favorit yunarken iki de fotoğraf çektim.