arkadaşlar hatrlarsanız yozgatta idim. görevimi tamamlayıp bayram tatiline gidecek iken kardeşimin ankaraya geldiğini duydum ve buluşup mersine beraber geldik.
yol arkadaşımız benim eski emektar 2001 model 1,8 20v lpg+ benzin
toledomuz.
kardeşim istanbuldan gelmişti. istanbul ankara arası 110 tl gaz yakmış onu belirteyim öncelikle. ankaradan çıktık gaz lambası yanıp sönüyordu dipleyince gazı dııt dıııt dıııt etmeye başladı direkt benzine attı aynen devam benzinde kuluya kadar. kulu şöförler odası benzin istasyonundan gazımızı fulledik. yol boyunca 1 aydır zevkle araba sürememiş olmanın verdiği haz ile ortalama 140 150 km hızlar civarında seyrettik. fotoğraf çektiğimizde, trafiğin uygun olmadığı yerlerde veya radar bölgelerinde uygun hızlara düştüm.
bayramda yola çıkacak olan arkadaşlarımız var ise. ulukışlaya kadar tek damla su yoktu ancak ulukışla gülek tüneli arası ciddi yağış vardı. trafik ciddi şekilde yoğun değil.
yol üzerinde tekir e uğradık akrabaları gördük yayla havası aldık
toplam durmalar dahil 5,5 saatte silifkede idik
arada mersin otobanında top speed denemesi yaptım. lpgde 215, benzinde 230
lpg de performans farkı olmaz diyenlere gelsin
otobanın büyük kısmında benzinde kullandım.
mersin gişelerden çıkarken 1-2-3 redlie kalkış yaptım o sırada arkadan hafif bir çuf sesi duydm başımı çevirdim 140 bg TSİ bir jetta yanımdan usıl usul geçio
malesef fotolayamadık
yol boyunca toplam 50 tl benzin 90 tl gaz gazla gidilen yol 480 km falan benzinle gidilende 100 km kadar. malum 200+ gidince 11 12 ltlerde geziyordu anlık
not: fotoğraflar geliyor