Adam gibi lastik lazım lastik; elektronik sistemler iyi lastik olmadan hikaye zaten...
Geçmiş olsun.
===============
Yunus Emre;
ESP konusunda pist koşullarında sana sonuna kadar katılıyorum. Yani aracı limitlerde kullanıp viraj performansını sınayacak bir insan bu işi beceremiyorsa ESP'sini alsın diyebiliriz. Ama ESP'nin asıl iş yaptığı yerde hiçbir sürücü iyi pilotajıyla kendisini garantiye alamaz. Zira ESP'nin asıl iş yaptığı, hayat kurtardığı durumlar geyik testi tipi durumlar. Sen 95 ile sakin sakin giderken önüne çıkan bir köpekten kaçmak için sola kırıp sonra tekrar şerine girmek için sağa girmek zorunda kaldığında ESP'den başka hiçbir şeyin yardımını göremezsin. Zira 95 km/s'de aracı toplamak pilotajdan ziyade şansa kalır.
Kısacası, aracı zorlayacak adam dediğin gibi ESP diye sızlanmamalı. Becerebiliyorsan ESP'siz becer, demi ? Ama güvenlik için konuştuğumuzda ESP'nin kimi işlevleri benzersiz.
Ha ben gene de opsiyonel olmasını savunuyorum. Aracı ulaşılmaz kılacak bir ESP, beni çok daha düşük standartlara sahip bir araca da yönlendirebilir aynı zamanda.