Ford (PSA grubu) dizellerinde, yakit kaynakli enjektor sorunu cok fazla yasaniyor. Ben Ford grubu bir aractan Octavia'ya gectim, acikcasi ic kalite olarak Octavia Ford Mondeo'ya daha yakin, Focus altinda kalir Octavia'nin. Focus cok iyi yol tutar ve cok saglam arabadir, zaten Ford grubunun tek artisi bu, diger eksileri, cok fazla trim sesi (tikirti, zirilti, vsvs) cikartir, yol sesini oldugu gibi iceri alir (hele bir de lastikler sert ise), emsallerine gore motor teknolojisinden dolayi daha cok yakit tuketir, servisleri rezalettir, iyi servis tanimiyor bilmiyor iseniz vay halinize, Otosan kesinlikle arkanizda durmaz, uretim hatali arabalarda, ispatlandigi halde degisime gitmedigini biliyoruz, yasadik. Tipik Koc grubu zihniyeti vardir, galeriden iceriye girdiginizde araba satmaya calisan insanlar yerine, ay sonu gelsin maasimi alayim diyen insanlar gorursunuz.
O grubun icinde cok uzun zaman gecirdigim icin, TDCI Focus yerine kesinlikle TDI Octavia oneririm. Ust segmentte, bence Superb cok guzel bir araba olmasina ragmen, sadece donanim dagilimindaki sacmaliklardan dolayi Mondeo daha iyi alternatif.