abi octavianın daha kaliteli olduğunu zaten bende düşünüyorum kullanmadım ama fotolardan belli oluyor. o yüzden bakınıyorum octavialara ama parasıda focusa göre kaliteliymiş. kasa olarak focus çok daha çekici gelmesine rağmen 45 bin liralık focusa karşı 47 bin lira olsaydı yine octavia yı tercih ederdim ama ortalama 49 50 bin liralara geliyor araç. focusun ful+ful olarak nitelendirileceği araç titanyum TXP dir onda standart park sensörü x paketli olmayan Titanyumlardada zaten siz söylemeden bayi park sensörüde takalım diyor. yoksa araç park edilecek gibi değil
tercih kişinin beklenti ve zevkleri ile doğru orantılıdır, herkesin tercihine saygı duyarım. tabiki bütçe de önemli ama ben olsam eleganceye gücüm yetmezse bir alt donanımını alırım ama focus yerine oktavia alırım.
iyi mal iyi para ne demiş atalarımız; PAHALI İSE VARDIR BİR HİKMETİ, UCUZ İSE VARDIR BİR İLLETİ" .
titanium x paket focus ne kadar bilemiyorum ama x paket bile donanım ve özellik olarak oktaviadan daha üstün bir araba değil.
yeni 1.6 105 hp TDİ CR volkswagen motoru ile focusun PDA motoru ile arasında dağlar kadar fark var. PDA motoru zaten herkez biliyor da bu fark yıllar ve yüzbinlerce km. sonra ortaya çıkacak
TDİ CR motorun dizel olduğunu bile zor anlarsınız, aracın içerisinde motor sesi duyamazsınız, aracın kabin izalasyonu da seğmentinin gereklerini fazlası ile karşılar. yani focustan çok adaha az lastik ve yol sesi alır içeriye.
işçilik ve donanım kalitesi olarak yine oktavia tartışmasız çok üst düzeyde
bir araç yani aradaki 3-4.000 lirayı bana göre fazlası ile hak ediyor.
yine oktavia ile kıyaslamayacağım toyata ve honda bile kaç liraya satılıyor
ayrıca focusların fiyatlarının düşmesinin esas sebebi yıl sonunda kasa değişiyor olması, bu nedenle firma mevcut kasadan satabildiği kadar satacak.
ben şu anda focus alacak olsam sıfır araç almam, sıfır gibi ikinci el araç alırım. çünkü bir yıl sonra hem ikinci el araç hem de eski kasa olmasından dolayı çok fazla değer kaybedecek. aynı eski kasa fiestalar gibi olacak.
yeni kasa resimleri bir ara internette dolaşıyordu, yine bulabilirsin bayağı değişiklik yapmışlar görünüşü mondeoyu andırıyor.
netice olarak sizin içinize ne siniyorsa tabiki onu alacaksınız ama oktavia dizel ile rica edip 10-15 km.lik bir deneme şürüşü yapın aklınızın bir ucunda kalmasın.
sonuç ne olursa olsun Allah kaza bela vermesin, sağlıklı günlerde güle güle kullanın.