Bugün şu teker işini bitirem dedim. Lastikleri aldım. GY Efficient Grip. Methiyesini duyduk aldık bakalım. Sigortalı. Git yar gel nası oldu diye bile sormam yenisini verriz dedi :lol:
Sonra dedim yav bunlar Conti gibi değildir. Köye daşa kayaya vurmayım o kadar para verdik, gittim 4 tane çıkma sac jant aldım Bunlarada en ucuz kış lastiklerinden takacam 4 tane, maxxis, sava mava 70-100 liraya ucuz lastikler var kalın dişli onlardan takarım çamurda mis gibi gider, patlasa derdine yanmam
Hayırlı olsun Hakan.
GY E.G hakkında biraz bilgi vereyim. İncelediğim bir lastik.
Oncelikle hem elimde resmi bir karsilastirma var, hem de kuzenim kullanıyor, onu belirteyim.
Karsilastirmada ortaya cikan sonuc su: Lastigin yol tutus anlaminda pek bir esprisi yok. Ama cok belirgin bir zayifligi da yok bu konuda. Tek sikinti islak zeminde frenleme. Bu konuda bir zayiflik soz konusu. Ama ona dikkat edersen gayet temiz is gorecektir. Buna karsin bu lastik surtunme direncinde su ana kadar gordugum en basarili lastik. Felaket dusuk surtunmeli. 3.3'luk rekorumuzu sirf bu lastikler nedeniyle 3.2, hatta belki 3.1'e cekmen olasi diye dusunuyorum.:ok:(Conti PremiumContact 2'ler yulsek surtunmeli. Arada ciddi tüketim farki var. Eğer Eco Contact 3 de onun gibiyse mutlaka fark olacaktir.)
Gelelim kuzenden elde ettiğim pratik tecrübelere... Kuzenim aynı lastikleri ilk kasa Kia Cerato 1.5 CRDI 102 hp'de kullanıyor. Islak zemin icin herhangi bir sey soylemedi. Zira ıslak zeminde her normal surucu tedbirli kullanır zaten. Sınırları kesfetmek zor.
Ama kendisi normalde hakikaten sert ve atak arac kullanir. Deli dolu surer. Aracı da belirttigim gibi sana bana cakacak turden cok basarili bir araç. Kendisi bu kullanim kosullari altinda yol tutustan genel anlamda memnun oldugunu soyledi. Yani bu konuda icimiz rahat olabilir.:ok:
Frenlemesi de benim tanık oldugum kadariyla sorunsuzdu. Ama kullanmadigimdan eşik degerini bilemiyorum tabii gene de.
Ayrica kuzenim de lastigin "yumusak" karakterli oldugunu belirtti. Tabii bu biraz subjektif bir konu. Ama hakikaten ses ve his olarak aksini dusundurtmeyen bir lastik.
====
Kısacası tekrar hayırlı olsun. Guzel bir lastik. Degisik avantajlari var. Hele sen bir iyice kullan, bakarsın ben de dusunurum.
Bizim Firestonlar hala is basinda.:++: (O değil de, bugunlerde iyice Firestonlarin icinde kaldim. Bunalti geldi vallaha.:++:)
Ha bir de bana da bir fiyat atabilirsen Ö.M ile sevinirim. Gerçi ölçü farklı, ama en azından karşılaştırma imkanı olur.:ok:
============================================
Kışlığa gelince,
Gel burda benim tavsiyemi dinle... O dandik lastikleri salla gitsin. Sana hem komik fiyatlı hem de çok başarılı bir lastik önereceğim. Üstelik bu lastik hem benim, hem de bizim Ziya'nın tecrübe ettiği, kendini kanıtlamış bir lastik: Kumho KW17.
Ziya'lar bunun 2. setini kullanıyor şu an Vectra'da. Hakikaten mükemmel bir lastik. Ha KW17 bulamazsan ben bizim KW19'ları da öneririm. Hatta bizim kw19 çamurda daha iyi iş bile görebilir belki. Ama kaygan zeminde yanal tutunması kw17 kadar iyi değil sanirim. (Kuruda mis gibi) Sen bilirsin artık.:ok:
Haydi hayırlı olsun tekrardan.