Bakımın hayırlı olsun. ESP konusunda dert edinme. Ben dâhil bir çok TDI'cı olarak o yağı kullanıyoruz. ''mustisahin'' nickli Mustafa Abi'de o yağdan kullanıyor, arabası yüz binlerin çok çok üzerinde, turbo basıncı benim düşük kmli yepyeni aracımdan yüksek :lol:
Yakıt filtren çok iyiymiş, ben her 30.000 km'de bir 70 TL veriyorum. Bugünde hava filtresi aldım 23 lira, yağ filtrem 35 lira.
Fakat parçalar ithal bizimkinde hava filtresi Made in Austria, yağ filtresi Made in France, mazot filtresi Italy :++:
Parçadan döşüyolar bize, ucuza çıkartmana valla sevindim, dizel bakımının pahalı tabuları yıkık bence o araçta
iyi günlerde, kazasız belasız nice bakımlara, dizel aracta en önemlisi orijinal filtreler ve yag kullanmak sanırım,
evet bende Mobil 1 ESP 5-30 kullanıyorum, gayet memnunum fakat azda olsa bi eksiltme yapıyor, onunda nedenini buldum, aracı devirsiz kullanırsam eksiltiyor, devrinde kullanmak gerekiyor, burda cookk eski bir yagcı arkadasdan alıyorum, onun dedigine göre Mobil yeni bir 5-30 yag cıkartmıs, bunu kullanırsan yagla ilgili hicbir sıkıntın kalmaz, eksiltmez dedi (normal 5-30 dan 1,5 kat daha pahalı, sanırım Hakan bu yagdan kullanıyor)
birde sormak istedigim bir konu daha var, bir ustadan mazot filtresini 60 bin km de bir degisir cümlesi duymustum, dizelci arkadaslar mazot filtresini kac bin km de bir degistiriyorlar?