Evet 1. resimde ki anlık değil genel tüketim Evden çıktık yaklaşık 20-30 km gittik Balıkesir çıkışında bir tüketime bakayım dedim ne durumda diye 3.7 Lt görünce hemen çekeyim dedim ancak bu 30 km zarfında full CC açık kullanıldı onun da çok büyük etkisi var araç hiç yavaşlayıp hızlanmadı hep sabit gitti....
Olsun çok güzel. Bu sonuç şu an tam anlamıyla internet alemini sallamıyorsa tek sebebi muhtemel rakım farkıdır. Eğer başlangıç noktanız ile bitiş noktanız da aynı yükseklikteyse bu değeri öpüp alnıma koyarım.
Noktaları hatırlıyorsan bir rakım kontrol et bakalım, belki rekor yapıştırmışsınızdır.
Arkadaşlar bu yukardaki veriler benim taka ile kıyaslanmaz ama benim sormak istediğim bişi var,acaba 4.vites 80 km hızla giderken pc anlık yakıt tüketimi yol eğimi gayet düz bir şekilde iken 5,6 gösteriyordu ve devirde 3000 deydi.demem o ki acaba 5.vites 80 km hızla ve 2000-2300 devirlerde olsa aynı veriler ortalamada elde edilirmiydi.zira ben bunu denedim yine aynı gösteriyordu pc ortalaması anlık veride.ortalamsını almadım ama bu 5.vites 80 km hızda.2000 devirde her koşulda yakıt azmıdır ve daha yüksek devir daha fazla yakıt anlamına gelir mi her zaman?
Devir daha düşük olursa her koşulda daha az yakar diye bişey yok şindi. Krankın önceden kazandığı momentum bazı koşullarda daha yüksek devirde daha az yakıt yakmaya olanak tanır.
Kimi durumlarda üst vites düşük devirde motorun torku yetersiz kaldığında gitmeye devam edebilmek için ECU zengin karışım yapabilir, daha çok yakabilir.
Hocam, Hakan'ın dediği her kelimeye katılmakla beraber, sizin özel durumunuza dair 5. vites 80 km/s gitmenizin daha az yaktıracağını iddia ediyorum. Gördüğünüz değerler muhtemelen istisnai durumlardan kaynaklı. Aynı yolda 15 kere falan deneyip gördüğünüzü sanmıyorum, ortalama alırsanız daha net anlayabiliriz.
Ha, 5. vites 80km/s'nin gerçekten de daha çok yaktıracağı istisna durumlar olabilir, o ayrı. Ama düz yolda giden 1.6 MPI Octavia A4 5. vites 80 km/s'de daha az yakar, bunu iddia ediyorum.:ok: Hani motor kabız devirlerde dolanmıyor; 2500 civarı son derece yeterli.