Evet arkadaslar degerli üstadlar ;
Nihayetinde 2009 model Focus'u tes ettim . hic durmadan biraz sehir dısında cok kısa da olsa sehirlerarası uzun yolda toplamda 90 km olmak üzere yol yaptım. hava biraz yagmurlugdu fakat yinede banamısın demeyen tatminkar ve cok performanslı bir arabaydı . diyecek tek kelimem yok acıkcası .
icindeki ses olayı ise söyle, cok dikkat ettim, camları kapadım teyibi kapadım . icinde tabiki motor sesi var fakat, dizel motoru seven kisiler bu sesten rahatsız olurlar diye düsünmüyorum . dogrusu cok keyif alarak kullandım aracı . cok önemli degil ama cok iyi bir sekilde izalasyon yapılabiliyormus . sanırım o zamanda hic ses gelmez . dediğim gibi cok önemli degil. 100 km den sonra resmen yapisiyor araba yere. koltukta oturanların siz gaza bastıgınızda geriye yapıştıgını fark edebiliyoruz .
koltukları filan hic fena degil gayet rahat , fakat ici biraz konforsuz gibime geldi. kalitesiz degil ama sanki birseyler eksik . ön konsol kısmı daha konforlu daha estetik olabilirdi . ama ben diyorumki buda önemli degil. acaba benim arabaya alıstığım icin mi yoksa arabaya yabancı oldugum icinmiydi bilmiyorum . . akabinde sony ses sistemiyle arabanın icindeki müzik sistemi 10 numara diyecek tek kelimem yok ses sistemi icin .
bu arabadaki beklentim yakıtının coook makul olması ve Erzincan'da biraz daha sevilen bir arabası olmasıdır . bu ara bir tutkunluk var Ford'a diyebilirim. yada benim gözüme daha yeni çarpıyor. ''uzun yolda bir depo mazot ile 1200 km gidiyorum'' diyenler var ki ölede. resmen imreniyorum. o anlatırken agzından sanki bal damlıyor
Durum böyle iken sizlere itiraf etmek isterimki aslına bakarsanız Fort'a sıra gelene kadar daha çok binilecek araba var. fakat benim beyendiğim istedigim dizel arabalar 80 binden baslıyor . bunada imkan ne yazık yok . 'hem karnım doysun hemde pastam dursun' demiyorum tabiki birseylerden vaz gecerek Fort almaya karar verdim . İnsallah hayırlısı olur dyelim .
degerli arkadaslarım ve büyüklerim , işlerimin yogunlugundan vede tatil hazırlıgımızdan dolayı siteye cok zaman ayıramadım . gec yazdıgımdan dolayı affınıza sıgınırm . emegi gecen degerlendiren okuyan yorum yapan herkeze tesekkür etmeyi borc bilrim
Saygı Sevgilerimle ..