Merhaba arkadaşlar,bizim jazz.ın vuruk olan sol arka çamurluğunu geçtiğimiz ay bizim servisteki PDR (paintless dent repair=boyasız göçük düzeltme) aparatları ile çektirme yaparak düzelttim. Oldukça zor bir bolgeydi. Hem çamurluğun kuşağı eğilmiş,hem metal uzama yapmış;hem de bu çamurluk önceden işlem görüp boyanmıştı .PDR tekniğini kullanabilmeniz ve tam anlamıyla düzeltme yapabilmeniz için bunların hiçbirinin olmaması gerekir. Ayrıca bu bölgeye arkadan aparatlar ile ulaşamıyorsunuz malesef. Ben de bu nedenle yapıştırmalı çektirme yaparak sorunlu bölgeyi 80% oranında başarı ile ancak düzeltebildim.
Kullandığım yapıştırmalı çektirme PDR setinin içerisinde 1 adet puntalı çektirme,her göçüğe uygun bolca minik plastik aparat,3 tip sıcak silikon ve silikon tabancası var. Sıcak silikonlar renklerine göre belli hava sıcaklıklarında kullanılıyorlar. Hava 35 derece civarlarında olduğu için siyah silikon kullandım. Bizim kaporta danışmanı arkadaş ile birlikte yaklaşık bir buçuk saatte ancak düzeltebildik. O yapıştırdı ben çektirdim
Tabi önceden bolca dolu hasarı gidermişliğimiz var beraber
Sonuç dediğim gibi fena olmadı :ok:
Bir de depo kapağının altında derince bir çizik ve tamponda da boya soyulması vardı. Bugün boya koruma yaparken onu da rötuş+zımpara şeklinde hallediverdim
Not:İşlem sırsında fotoğraf çekemedim. Nedeni ise işlemin oldukça aceleye gelmesi ve açıkçası bu kadar iyi bir sonuç alacağımı tahmin edemeyişim. Foruma rezil olmayalım birşeye benzemeyecek nasılsa dedim ama fena olmadı
Öncesi:
Sorunlu bölge resimden de görüleceği üzere sol arka çamurluk.
Sonrası:
Çamurluğun kuşağında çok hafifçe bir göçük ve diğer kısımlarda da hafif dalgalanma kaldı tabiki. Ancak bu hale getirene kadar bile oldukça uğraştırdı.Süper keyifli bir iş. Aracında göçük vs olanlar yurtdışından 250-300dolar civarına bir yapıştırmalı PDR kiti getirip bu şekilde onarım yapabilirler. Bu da detailing gibi kendinize ayırdığınız zamanlar için oldukça iyi bir tercih :ok: