škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

En iyi C segmenti HB

crash · 78 · 38622

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
keşke anketi açarken fiyatları değerlendirmeden oy verseydik daha adil olurdu.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
tabi sadece avrupada yüzbinlerce dünyada 1 milyondan fazla alıcının tamamı salak siz akıllısınız. tercih meselesi canım.

kedinin ciğerle düzeyli ilişkisi. ağızlarının suyu aka aka ancak çamur atarlar.

Çevrimdışı TheEren

• roro gemisindeki jakoben
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;145047
tabi sadece avrupada yüzbinlerce alıcının tamamı salak siz akıllısınız. tercih meselesi canım.

kedinin ciğerle düzeyli ilişkisi. ağızlarının suyu aka aka ancak çamur atarlar.

Neyin kafasını yaşıyorsunuz hakikaten merak ediyorum. Önümüzdeki yılın sonbaharında Peugeot RCZ sahibi olacagım kısmetse, dolayısı ile kedi ciger ilişkisi gibi gayri ciddi veya lakayt bir örnek vermeyi size yakıştıramadım. Amiyane tabirlere falan luzum yok böyle abuk bir konu için. Avrupadaki insanların salak oldugu konusuna gelince o tamamiyle sizin düz mantıgınız. En başından beri söyledigim bu işler zevk meselesidir. Kimsenin statüsü hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapmak da abesle iştigaldir.

Sizinle tartışıp gereksiz vakit kaybedeceğimi falan mı düşünüyorsunuz ? Komiksiniz hakikaten kahkahalardayım şu anda.
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2011, 17:31:18 Gönderen: TheEren »

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı cnydn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bu muhabbetlerden anlaşılıyor ki, yarın Doğuş Golf'ün baz modelini 70.000.-TL ye satmaya başlasa, yine golf golf denilecek..
Ne yazık ki, fiyatı göz önüne almadan araçları değerlendiremeyiz.
O zaman D E F G segmentlerinin alayının galibi şimdiden belli.
En pahalı=en güzel

Yani ben şuna kızıyorum. Golf parasını hakediyor denmesine. İşte bu algı yüzünden zaten Doğuş oto fiyatları hep yukarıda tutuyor. Alman şöyledir böyledir, vw şöyledir..
Dedim ya, golf 70.000 tl olsa, yine golf parasın hakediyor denmeye devam..

Tamamen atıyorum rakamları örnek vermek için..
Golf 93/100 dür
308 80/100 dür
Astra 83/100 dür
Etikete bakarsın..
arada sıfır dacia alacak kadar fiyat farkı varsa, artık toplumun %90 ı için 308 100/100 olmuştur..

Skoda bizim için bu şekilde skoda. İyiye yakını en uygun fiyata satıyor çünkü.
Aynı donanımda passata 10 15 bin tl daha verecek param olmadığı için Octavia'ya biniyorum. Aradaki ince işçilik, yalıtım vb . gibi eğer varsa farkları da evet kabulleniyorum.
Çünkü cep ve mantık bunu gerektiriyor..

Sınırsız para kaynağı olan birisi için zaten en iyisi ferraridir..maseratidir.. s serisidir..

Çevrimdışı TheEren

• roro gemisindeki jakoben
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cnydn;145052
Bu muhabbetlerden anlaşılıyor ki, yarın Doğuş Golf'ün baz modelini 70.000.-TL ye satmaya başlasa, yine golf golf denilecek..
Ne yazık ki, fiyatı göz önüne almadan araçları değerlendiremeyiz.
O zaman D E F G segmentlerinin alayının galibi şimdiden belli.
En pahalı=en güzel

Yani ben şuna kızıyorum. Golf parasını hakediyor denmesine. İşte bu algı yüzünden zaten Doğuş oto fiyatları hep yukarıda tutuyor. Alman şöyledir böyledir, vw şöyledir..
Dedim ya, golf 70.000 tl olsa, yine golf parasın hakediyor denmeye devam..

Tamamen atıyorum rakamları örnek vermek için..
Golf 93/100 dür
308 80/100 dür
Astra 83/100 dür
Etikete bakarsın..
arada sıfır dacia alacak kadar fiyat farkı varsa, artık toplumun %90 ı için 308 100/100 olmuştur..

Skoda bizim için bu şekilde skoda. İyiye yakını en uygun fiyata satıyor çünkü.
Aynı donanımda passata 10 15 bin tl daha verecek param olmadığı için Octavia'ya biniyorum. Aradaki ince işçilik, yalıtım vb . gibi eğer varsa farkları da evet kabulleniyorum.
Çünkü cep ve mantık bunu gerektiriyor..

Sınırsız para kaynağı olan birisi için zaten en iyisi ferraridir..maseratidir.. s serisidir..

size bir soru 122 bg tsi 46000 tl ye manuel vites full donanım jetta varken manuel vites Elegance 1.4 TSI 122 HP 45.590 tl skoda ucuz bir araç değil ona bakarsak.

doğuşun fiyatları yüksek tutması konusuda gerçeklik dışı bir saçmalıktır. zamanında doğuş bu ülkede aynı donanımda arabayı almanyadan ucuza sattı o zaman bile araştırmayan sormayan doğuşa laf atıyordu. şimdide araştırın uçuk bir fark yotur taş çatlasa aynı donanım da 100 bilemedn 1000 tllik fark olur avrupa bile.

golfe pahalı diyenlerin %99.999999 unun açıpta almanya fiyatlarına ingiltere fiyatlarına baktığını hiç sanmıyorum :)
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2010, 15:22:21 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı cnydn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Farkında mısınız öteki yazdığınız da full octavia.
45.590...Hatta bir de bu fiyatın sebebi jetta kasa değiştirmek üzere.. Gelince 50 den aşağı gelmeyecektir yenisi..
Bana Jetta'nın octavia'ya bir tane üstünlüğü'nü sayamazsınız.
Ama tabi şimdi diceksiniz ki..Görünmeyen yerlerde şöyle böyle, skoda vw nin alt markası daha iyi olamaz falan fıstık klişe laflar..
Artık herkes octavia'yı jetta ile passat arasında konumlandırmışken, gelmiş bana jetta diyorsunuz.
İyi siz Jetta alırsınız bu durum ile karşılaşırsanız.. Ne de olsa önünde VW amblemi var. VW olunca akan sular duruyor. Skoda seat olunca tü kaka
Takım tutar gibi markaları tutuyorsunuz.. Hayret doğrusu

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
benim yazdığımda full jetta. full octiden daha donanımlı. ha skodaya seata tu kaka desem leona binmem :) belki bir sonraki aracımda skoda octavia  olabilir oda skoda sevgisinden. ama iş gerçek duruma gelirsek gerçek duygularımızdan düşüncelerimizden farklı.

octiyi ise jetta ile passat arasına istedikleri kadar konumlandırma hayalleri kursunlar 1-1 aynı şase boyutları ile o iş sadece hayalde kalır. bu aynı şuna benzer. golfü olan birisinin kalkıpta audi a3 a4 sahibi birisine benim arabam a3 ten ii a4 ün arasında demesi gibi  ki bu sadece onun duygusudur olmasını  istediğidir. gerçek değildir.:)
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2010, 15:27:15 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;145062
benim yazdığımda full jetta. full octiden daha donanımlı.

octiyi ise jetta ile passat arasına istedikleri kadar konumlandırma hayalleri kursunlar 1-1 aynı şase boyutları ile o iş sadece hayalde kalır.

bilmediğimden soruyorum Abi jettanın ful donanımıyla octinin ful donanımı arasındaki fark ne?

Çevrimdışı cnydn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ayak ışıklandırması falan galiba
Bir de tavan hava yastığı
Octide tavan hava yastğı yok
Jetta'da da perde hava yastığından bahsetmiyor..

Sırf dediniz diye baktım Almanya fiyatı ile TR fiyatı arasında 5000tl fark var Highline Golf ün
http://www.vw.de
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2010, 15:32:14 Gönderen: cnydn »

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;145063
bilmediğimden soruyorum Abi jettanın ful donanımıyla octinin ful donanımı arasındaki fark ne?
2 kalem orjinal led stop ile rcd 510 standart desem :)
ha birde kaputu açıp elin yana yana sıcak bir çubuğu takacam diye kasmakta var octide. poloda bile kaput amortisörü var benim leonda octide yok. leonda olmaması beni acaip uyuz ediyor mesela.

detaya insem çarşaf çarşaf listelerden çıkartırım da uğraşamam şimdi.

aklıma geldi mesela 1,6 fsi motor octide 5 ileri idi jetta golfte 6 ileri. leonda da mesela hiç 1,6 fsi koyulmadı bile. böyle teknik farklılıklarda oluyor.
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2010, 15:34:10 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;145067
2 kalem orjinal led stop ile rcd 510 standart desem :)
ha birde kaputu açıp elin yana yana sıcak bir çubuğu takacam diye kasmakta var octide. poloda bile kaput amortisörü var benim leonda octide yok. leonda olmaması beni acaip uyuz ediyor mesela.

detaya insem çarşaf çarşaf listelerden çıkartırım da uğraşamam şimdi.

teşekkürler abi.o rcd 510 tam muamma ankaradaki ambiante octilerde var rcd 510 ama elegance superbde ya yok yada rns 510 var çekliş hesabı ne çıkarsa:hanz:

octide de 6 ileri diye biliyorum ben:confused:

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cnydn;145065
Ayak ışıklandırması falan galiba
Bir de tavan hava yastığı
Octide tavan hava yastğı yok
Jetta'da da perde hava yastığından bahsetmiyor..

Sırf dediniz diye baktım Almanya fiyatı ile TR fiyatı arasında 5000tl fark var Highline Golf ün
www.vw.de
donanım listesini kontrol edip eksikleri eklediğiniz zaman kalmaz. almanyada buradaki kadar fazla standart yok opsiyon var. arka camları manuel highline lar gibi araçlar çıkabiliyor :)

bence opsiyon olayı en güzeli fiyatı ihtiyacına göre belirleyebiliyorsun. daha ucuza daha mantıklı araçlar ayarlanabiliyor.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;145072
teşekkürler abi.o rcd 510 tam muamma ankaradaki ambiante octilerde var rcd 510 ama elegance superbde ya yok yada rns 510 var çekliş hesabı ne çıkarsa:hanz:

octide de 6 ileri diye biliyorum ben:confused:
octide opsiyonel olması lazım bolero nun fiyat karşılığı getiriyorlardı geçtiğimiz sene içinde. ha benceçok şart bişide değil. rcd 310 canavar gibi iş görür :)

aha başka bir fark. mesela benim leon 3 bg daha güçlü golfteki 1,4 tsi (tfsi olan) dan ama 0-100 ü 0.3 sn daha yavaş. diferansiyeldeki son dişliin oranı farklı.
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2010, 15:39:10 Gönderen: mayham85 »