škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

OKTAVİA a-5 TDİ CR İLE İLGİLİ SIKINTILAR

Ziyaretçi · 89 · 31682

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fabialife

• Ziyaretçi
sorun çözülüp sonuçları ile birlikte yazmak istediğim için biraz geç oldu.
daha önce bahsettiğim gibi arkadaş Adana Özen otomotivden  oktavia TDİ CR oktavia almıştı.
Arafe gününden bir gün önce ramazan günü iftara yarım saat kala arabayı teslim alıp yola çıkıyorlar ve 30 km. sonra göstergedeki ışıkların yarısı  hafiften yanıp sönmeye başlıyor.
durup bayiyi arıyorlar; bayi ilgileniyor; isterseniz dönün bakalım isterseniz yola devam edin başka araçta oldu bilgisayara bağlayıp proğram yükleyince sorun çözüldü. Alanyadaki servise uğrayın hallederler diyor ve arkadaşlar yola devam ediyorlar.
yolculuk esnasında bir kaç kez aynı şey tekrarlanıyor , ışıklar belirli belirsiz yanıp sönüyor.
araç Alanyaya geldikten sonra ışıklar daha sık aralıklarla yanıp sönmeye başladı, pek çözüm olmayacağını, Antalyadaki servis yolunun gözüktüğünü bilmeme rağmen mecburen önce buradaki servise aracı beraber götürdük.
ellerindeki test cihazı eski model olduğu ve TDİ CR proğramını kabul etmediği  için Antalyadaki servise götürün dediler.
Antalyadaki servisle görüşüp aracı oraya götürdük, arızanın net tespiti yapılamadı. 60 km. kadar test sürüşü yapıldı, araç beyni ile abs beyni uyumlu çalışmıyor, durumu istanbula bildirelim gelecek sonuca göre hareket ederiz dendi. arıza giderilmediği için servis fişi kapatılmadan araç alanyaya döndü bu sefer ışıklar devamlı yanıp sönmeye başladı, servis çekici ile aracı  Antalyaya tekrar götürdü ve beklemeye başladık.
sorun Almanyaya iletilmiş ve oradan aracın abs ünitesini değiştirin diye talimat  geldi ama tabi istanbulda bile parça yok.
almanyadan parça beklemeye başladık. bu arada Adana Özen otonun sattığı aynı araçtan birisinin de aynı akibetle beklemekte  olduğunu, servislerde bu tür araç sayısının toplam 9 olduğunu  öğrendik.
İstanbulla defelarca telefon görüşmesi yaptık.
eskiden bu tür problemlerde aracın şase  numarasına göre parça gönderilirken Almanya elinizde stok bulunsun diye çok miktarda parça göndermiş.
araç servis fişi hala açık olarak beklediği ve bu şekilde araç kullanılılamadığı için evin önünde ve serviste  toplam 15 günden fazla yattığı halde firmadan haklı olarak geçici araç temini talebimiz reddedildi.
sonuç olarak aracın söylendiğine göre abs beyni değişti.( servis fişi kapatılıp bir nüshası arkadaşa teslim edilmemiş, biz kargo ile size göndeririz denmiş. dolayısı ile söyleneni dikkate almak zorundayız.)
araç normale dödü ve bu problem giderildi ancak biz 20 gün civarında sıkıntı çektik.
bu süreç yaşanırken Adana Özen otomotiv her aşamada sağolsun bizimle ilgilendi; istanbul merkez ve Antalyadaki servisle sürekli irtibatta oldu. kendilerine bu ilgilerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
ayrıca bu güne kadar ne benzinli ne dizel hiç bir sıfır araçta karşılaşmadığımız bir ikinci bir olayda araçla 5-6 km. yol yapınca motor fazla ısınıyor ve stop ettikten sonra yağ çubuğunu çekince veya yağ kapağını açınca bir miktar buhar geliyor. bu konuyu sorduk onlarda ilk defa karşılaştıkları için bir şey söyleyemediler ve biraz daha kullanın bir problem olursa tekrar telefonlaşalım dendi .
5-6 km. yoldan sonra stop edilen motor bir kaç saat tamamen soğumuyor, hala sıcaklığını muhafaza ediyor.
abs arızası olayının münferit olmadığı, bir kısım araçta olduğu ve olabileceği görünüyor gibi.
bu araçtan alan ve alacak olan arkadaşlara faydası olabilir diye düşünüyorum.
bunun dışında aracın her şeyinden ve özellikle motor performansından fazlası ile memnun arkadaş.

Çevrimdışı cnydn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Geçmiş olsun. Sevindirici kısım, sıkıntı hallolmuş..

"ayrıca bu güne kadar ne benzinli ne dizel hiç bir sıfır araçta  karşılaşmadığımız bir ikinci bir olayda araçla 5-6 km. yol yapınca motor  fazla ısınıyor ve stop ettikten sonra yağ çubuğunu çekince veya yağ  kapağını açınca bir miktar buhar geliyor. bu konuyu sorduk onlarda ilk  defa karşılaştıkları için bir şey söyleyemediler ve biraz daha kullanın  bir problem olursa tekrar telefonlaşalım dendi .
5-6 km. yoldan sonra stop edilen motor bir kaç saat tamamen soğumuyor,  hala sıcaklığını muhafaza ediyor."

Bende de ilk 2000 km de sürüşten sonra kaput cayır cayır yanıyor, buharlar çıkıyor üstüne üstlük bir de yanık kokusu geliyordu. 2000 km kadar çektm bunu. Öyle ki aracı park ettikten sonra acaba tutuştu mu diye 5 dk başında bekliyordum..

Ama şimdi geçti :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Geçmiş olsun. Yeni çıkan bi motoru çıkar çıkmaz almıycan :D Bundan sorakiler düzeltilip gönderilir, ya da 2. el temiz BMW :lol: (niyeyse her yerde yazıyom :D)

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
geçmiş olsun...

her araçta nice problemler oluyor marka belirtmek istemiyorum.. önemli olan burada artık bayilerin kalitesi öne çıkıyor. skoda müşteri kitlesinin farkında ve müşterilerini genelde memnun ediyor şahsi kanaatim. birkaç servisi dışında. mesela ata dan şikayet olduğunu buradan öğrendim. aracı aldığım özdemirler de son derece ilgililer.
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2010, 20:49:48 Gönderen: Birkan »

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;146978
Geçmiş olsun. Yeni çıkan bi motoru çıkar çıkmaz almıycan :D Bundan sorakiler düzeltilip gönderilir, ya da 2. el temiz BMW :lol: (niyeyse her yerde yazıyom :D)

ufukta beyaz bir 3 serisi görür gibi oldum. :D

\'10 Skoda Fabia

hakanerdogan

• Ziyaretçi
şşşş.... dur hele, 2011'e inşaallah :) müzakereler olumlu yönde ;)

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
inşallah... yakışır. :)

\'10 Skoda Fabia

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: cnydn;146975
Geçmiş olsun. Sevindirici kısım, sıkıntı hallolmuş..

"ayrıca bu güne kadar ne benzinli ne dizel hiç bir sıfır araçta  karşılaşmadığımız bir ikinci bir olayda araçla 5-6 km. yol yapınca motor  fazla ısınıyor ve stop ettikten sonra yağ çubuğunu çekince veya yağ  kapağını açınca bir miktar buhar geliyor. bu konuyu sorduk onlarda ilk  defa karşılaştıkları için bir şey söyleyemediler ve biraz daha kullanın  bir problem olursa tekrar telefonlaşalım dendi .
5-6 km. yoldan sonra stop edilen motor bir kaç saat tamamen soğumuyor,  hala sıcaklığını muhafaza ediyor."

Bende de ilk 2000 km de sürüşten sonra kaput cayır cayır yanıyor, buharlar çıkıyor üstüne üstlük bir de yanık kokusu geliyordu. 2000 km kadar çektm bunu. Öyle ki aracı park ettikten sonra acaba tutuştu mu diye 5 dk başında bekliyordum..

Ama şimdi geçti
 :)

yazdığınız şeylerin tümü bizim arabada da var, yanık kokusunu motor ve çevresindeki koruma amaçlı sıkılan mumların yanmasından dolayı olduğunu düşünüp pek dert etmedik.
ama motorun aşırı ısınıp soğumaması ve motordan çıkan buhar garip geldi.
yazdığınız gibi kaput falan o kadar ısınıyor ki; kaputu açtıktan sonra sabit durması için taktığımız demir bile zor tutuluyor.
demekki biraz daha kullanmamız lazım herşeyin normale dönmesi için.
verdiğin bilgi için teşekkür ederim, arkadaşa söyleyeyim de içi rahat etsin.

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: hakanerdogan;146978

Hakan ben almıyacağım, sen almıyacaksın. o almıyacak kime satacaklar yeni çıkan arabayı?:++:
aslında aynı şeyi ben de arkadaşa söylemiştim biraz sabret bir yıl geçsin gönüllü kobay olmayalım diye.
aynı motor yaklaşık bir yıldır wolksvagen ve seatta da kullanıldığı ve önemli bir şikayet duymadığımız için arkadaş kötümser bakmadı.
her yeni araba gibi arıza çıkabilme riskini kabullenerek bir kaç aydır dizel dedi başka bir şey demedi arkadaş.
hayırlısı diyelim, o mutlu mesut yaşıyor arabası ile, hayatından memnun.
fiyatı biraz daha uygun olsa benim kafamdaki ilk araba da aynısı.

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mayham85;147158
size tsi vermiş olmasınlar

Yunus Emre vallahi aldığımızdan beri motorinle çalışıyor, olabilirmi acaba bir daha kontrol etsekmi.:++:

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ısınma konusu aynı tsi karakteristiğide oradan şeyettiydim :D (buhar çıkması mevzusu hariç)

bu hafta gelir sanırım okuldan doçent bir hocama tdi dsg leon aldırdım. onun aracını bir kullanayım onda durum nedir.

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mayham85;147163
ısınma konusu aynı tsi karakteristiğide oradan şeyettiydim :D (buhar çıkması mevzusu hariç)

bu hafta gelir sanırım okuldan doçent bir hocama tdi dsg leon aldırdım. onun aracını bir kullanayım onda durum nedir.

1.6 TDİ CR  DSG  leon  45-46.000 civarında sıfır 2-3 tane var tekrar Leon'amı dönüş yapsak acaba yunus Emre? önceki kullandığım 2006 staylanceden yakıt dışında memnundum.
ben yeni 7 ileri DSG den tırsıyorum, sen seviyorsun.
ne dersin?

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
abicim dsg den tırsıyorsan bas manuele geç :) 46 ya aldık biz hocama dsgyi manuelide indirim yapsalar 41 42 ye verirler sanıyorum.

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mayham85;147228
abicim dsg den tırsıyorsan bas manuele geç :) 46 ya aldık biz hocama dsgyi manuelide indirim yapsalar 41 42 ye verirler sanıyorum.

ben araba konusunda  biraz maymun iştahlıyım, bir arabaya 2 yıl bindimmi sıkılıyorum onun için de 15 civarında araba aldım sattım, bu arabayı da alalı 2 yılı geçti, kaşıntı başladı yine.
hani olmuşken bagaj biraz geniş 16 dizel olsun diyorum.
ilk tercihim tdi oktavia ama ona da 50.000 lira vermeye niyetim yok.dizelden sonra tsi alsam benzin parası psikolojik olarak koyacak ( yılda 10.000 km yapıyorum.)
dün akşam internetten tdi leonlara baktım fiyatları daha makul aklımın bir ucunda duruyor şimdilik.
yılbaşı yaklaşsın bakalım kampanyaları falan bir görelim.  
oktavianın kasası bu yıl değişecek olsa yeni kasa 1.6 tdi alıp uzun süre binerim diye düşünüyorum ama hem oktavianın hem leonun kasası en az 2 yıl daha değişmez.