Testler için elinize sağlık.:ok:
UG7'nin kar performansı gerçekten başarılı görünüyor testlerde de; ama beni asıl etkileyen ıslak zemin performansı. Zira kar performansı çok iyi olan pek çok ucuz lastik var (Sava S3 eskimo gibi) ama onlarda çok ciddi kuru ve ıslak zemin tutunma sorunları görülüyor. UG7 farkını burda koymuş; ıslakta çok iyi, kuruda da yeterince başarılı.
Öte yandan Goodyear.com.tr'deki fiyatları aşırı yüksek, adeta gerçek dışı. Eğer o fiyatlara satılıyor ise yaklaşmam bile. Zira Bridgestone LM-30'ların fiyatı bile şu zamlanmış halleriyle çok daha ucuz. Ha, LM-30'un kar performansı UG-7 bir gıdım gerisinde, kuru performansı ise bir gıdım ilerisinde. Bunu da değerlendirmeye alması lazım ilgilenenin.
Yaptığım araştırmalardan da gördüm ki, ölçü düşmek farz olacak bize. 195 55 15 aşırı pahalı bir ölçü. Kodaman dediğimiz 205 55 16 bile çoğu zaman daha ucuz sanırım. Bu 195 55 15'te kaliteli marka zor gibi. Ya ölçüyü koruyup Kumho takılacaz, ya da 185 60 15 ile premium takılacaz. Benim kış için aklıma yatan 3 seçenek var: Conti TS-830, Brid. LM-30 ve Goodyear UG7. Hepsine eşit mesafede sayılırm. İş fiyata bakacak muhtemelen.
Ha, kışlık araştırma yapıyorum da ne oluyor; hiç. Bu kış değil, belki önümüzdeki kış bile alınmayacak gibi görünüyor.
O değil de, asıl mesele şu yazlık işi... Kara kara düşünüyorum resmen.
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2010, 22:33:37 Gönderen: SEAHAWK »
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]