Ben de sizin gibi birkaç hafta öncesine kadar 2000TL fiyatlarında TV bakınıyordum. Sağolsun babam Media Markt'tan SONY KDL 40EX600 modelini hiç sormadan alıp geldi. Benim de yerli-yabancı bakmadığım forum kalmadı. Hepsinde aynı şeylerden bahsedilmekte. LCD-LED arasında arkadaki aydınlatmada kullanılan lamba dışında hiçbir fark yok. İnsanlar sanki çok yeni bir teknolojiymiş gibi kandırılıyorlar. Herkes yavaş yavaş uyandığı için LED.lerin fiyatları düştü ve artık LED-LCD TV adıyla satılıyorlar. Asıl yeni teknoloji olan OLED. Ama onun hakkında pek bilgim yok çünkü fiyatları çok uçuk,bu yüzden pek alıp kullanan da yok. Eğer genelde SD yayın TV izleyecekseniz en doğru tercih kesinlikle Panasonic marka plazmalar olmalı. LCD'de (led demiyorum bile aynı şey çünkü) görüntü pixel denilen renk hücrelerinden sağlanırken plazmada iki cam arasındaki basınçlı sıvıdan görüntü elde ediliyor. Bu nedenle LCD TV.lerde pixeller arası boşluk varken bu olay plazmalarda yok. LCD TV.nin plazmaya göre bir diğer kötü tarafı ise tepki süresi yani 50Hz,100Hz gibi yazan değerler;ekranın resimleri yayınlama sıklığı:yani TV.yi TV yapan şey. LCD.lerde bu değerler genelde düşük olurken plazmalarda çok yüksek. Hareketli sahnelerde veya spor müsabakalarını izlerken veya alttan kayan bir alt yazıyı okuyamadığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız
Bu her iki nedenden ötürü plazmanın görüntüsü çok daha doğal ve kaliteli.
Tabiki plazmaların da LCD.lere göre kötü yanları var. Kullanım ömrü,renk donmaları,ekrana ışık vurduğu zaman parlama yapması ve enerji tüketimleri. Panasonic son çıkarttığı modellerde kısa ömür ve donma olaylarını kesinlikle aştı. 60.000 saat ömür biçiyor plazmalarına. Bu da kullanıma göre 15-25 sene demek. Panasonic plazmanın üstün görüntü kalitesini LCD.lerin sorunsuzluğu ve uzun ömrü ile birleştirmiş durumda. Tek çözemedikleri enerji tüketimi. Gerek yurtdışı gerekse ülkemizde yapılan karşılaştırmalı tüketim testlerinde LCD-LEDLER 50-120W enerji tüketirken plazmalar 130-240W arası enerji tüketiyorlar. Bu değerler izlenilen programa; hareketli sahneleri olan bir film mi yoksa bir belgesel mi? Birinde max tüketim diğerinde ise min tüketim. Yapılan hesaplara göre plazma kullanımı LCD veya LED TV'ye göre aylık 4-10TL arası ekstradan elektrik faturanıza yansımakta.
Benim seçeneğim Panasonic plazmadan yanaydı ama babam yok plazma eskidi,yok artık LED.ler çıktı falan diye hep karşı çıkıyordu. Kampanyanın da etkisi ile SONY LED-LCD'yi almış bulundu. Bize 2.099TL'ye geldi. Panasonic plazmada ise istediğim model yine 40" olarak 2.599TL idi. Ama inanın SD yayında görüntü kalitesi olarak bu SONY gerçekten tatsız. Babam da yeni yeni anladı ve keşke o dediğin plazmayı alsaydık diyor şimdi
Ek olarak bu TV'nin güzel yani USB belleğinizden istediğiniz filmi,müziği,mp3'ü,resimleri yani ne varsa izleyip dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca Divx.formatını destekliyor ve altyazı desteği bile var :ok: