herkeze iyi akşamlar..
irfan bey bi süredir sizden mesaj göremiyorduk formu terkmi etti diye düşünürken mesajınız sevindirdi
sayın h.ibrahim bey;
lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun.. havatürbünü ile dişin etrafındaki kemiği nekroz yapmadan ameliyat yapan kahraman meslektaşımı kutlarım, dikkat ederseniz cerrahi mikromotor (fizyodispensır da denir) kullanıldığını ve yeni sistemlerde içten su soğutmalı (frezin kemiğe temas ettiği alanı su püskürterek soğutmak) eski sistemlerde de dışardan frezin ucuna su püskürterek soğutulduğunu ve bunu yamulacak bi tarafının olmadığını yamulan el aletidir (elevatör). havatrübünleri çok yüksek hızda döner ve çok ısıtır dişi ve en önemlisi kemiği yakarak nekroz edip öldürür aynen polsaj sırasında kaportanın boyasını yakmak gibi
yanı ne demek istediğimi yazdıklarımı dikkatli okuduktan sonra anlıcaksınız.. bizim milletimizin yaptığı en büyük hatada bu dur zaten ''ilim sahibi olmadan irfan sahibi olmaya'' çalışırız..
bu foruma geldim önce üstadlar ne demişler nasıl yapmışlar bunları okudum sonra sorular sordum ve algıladığım öğrendiğim kadarıyla uygulama yaptım ama sonuç tatmin edici olmadı... neden??? çünkü irfan hocam gibi olabilmem için bir fırın ekmek yemem gerek
yeni dolgu yaptıran arkadaş için şunları söylemek isterim;
sorunluyken dişhekimine giderseniz iyileşmede sorunlu olur, sorunsuzken giderseniz iyileşmede sorunsuz olur :hmm: zaten diş hastaydı ve yeni dolgu yapıldıysa bir süre soğuk algılaması normaldir... size tavsiyem ilk 3 gün ağrı stabil ise sorun yok ama şiddetleniyorsa yada en başından şiddetli ve hiç değişmediyse belki kanal tedavisine ihtiyacı olabilir...