škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

seat leon - golf V fsi goal

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Geçen hafta bir gün boyunca Jetta 1.6 MPI kullandım. Devri 1500 d/d' nin altına indirdiğimde bassam da gitmekte direniyor. Normal olarak ise 2000 d/d' nin altına indirmemek en sağlıklısı gibi geldi. Sanırım tüketimlerinin yüksek olmasının en önemli sebebi bu. Mesela Piyer Loti' ye çıkan rampada 2. viteste 1300 d/d gibi basmaya başladım ama devrini arttıramadı bir türlü. Favorit' le neredeyse 2. vites rölantide başlayıp sona kadar dayanabiliyor devir. Garip geldi bana bu özelliği.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
araba ağır motor zayıf olunca öyle oluyor uğur abi

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Benim Sephia 5'te 2000 devirde sabit devir baba rampaları çıkıyor :)

Bu alt devir makinasından bu yüzden vazgeçemiyorum, şehir içinde de dışında da ayrı zevk veriyor motor...

Çok devir çevirmediğim için de çok yakamıyor zaten.

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Güzel bir kıyaslama olmus Yunus Emre, tesekkür ederiz,
cogu seyde oldugu gibi ne kadar para o kadar kalite, konfor, rahatlık, kapısını kapatırken bile kaliteyi hissediyorsun, leonla uzun yol yapmadım ama, golf ile 600 km sehirlerarası yapmıstım gecen, arabaya hasta olmustum resmen, herseyi kıvamında arabanın, yolda güven veriyor, tsi a gücü yetmeyen asırı hız meraklısı olmayan fsi alabilir diye düsünüyorum, fakat gecenlerde birileri fsi lar icin 'ölü dogum' vs gibi biseyler diyorlardı, sanırım saglamlık, ekonomi acısından değilde, performans acısından böyle negatif yorumlar yapılıyor,
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2010, 13:52:57 Gönderen: mustisahin »

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Golf'un harikaymış gerçekten,renk de süpermiş.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mayham85;150228
araba ağır motor zayıf olunca öyle oluyor uğur abi
Alt devirlerine yazılımla mazılımla müdahele edilemiyor mu bunların yahu!

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
abi aslnda o 8v motorun kullanılma sebebi gücünün alt devirde olması. yani motor alt devir makinesi ama kasa 1300 kg gelince sıkıntı oluyor. mesela 1050 kglık falan 1,6 mpı motor polo 6n ler var. onlar acaip seri araba tüysiklet çünkü :)

yapılacak modifikasyonlar ise gücü artırır ama alt devirleri çok etkilemez diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2010, 15:30:16 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustisahin;150243
cogu seyde oldugu gibi ne kadar para o kadar kalite, konfor, rahatlık, kapısını kapatırken bile kaliteyi hissediyorsun, leonla uzun yol yapmadım ama, golf ile 600 km sehirlerarası yapmıstım gecen, arabaya hasta olmustum resmen, herseyi kıvamında arabanın, yolda güven veriyor, tsi a gücü yetmeyen asırı hız meraklısı olmayan fsi alabilir diye düsünüyorum, fakat gecenlerde birileri fsi lar icin 'ölü dogum' vs gibi biseyler diyorlardı, sanırım saglamlık, ekonomi acısından değilde, performans acısından böyle negatif yorumlar yapılıyor,

fsi için piyasada aşırı karalama yapılmş olmasından dolayı öyle söyleniyor. birde avans vuruntusu yapıyor o motorlar ama çok sağlam mekaniğe sahip olduğu için ciddi bir zararı yok motora. yüzbinlerce km gidenler var. genelde insanımız teknolojiye allerjisi olan bir topluluk olduğu için yeni teknolojileri kabul etmekte zorlanıyor.

birde o kadar cahil insan varki. mesela araba 6. vites 4800 4900 devirde 200 km hızda oluyor teorik olarak bu 260 270 km redline daki hız demek ama fsi da o güç yokki 200 den sonrasını çevirsin araba o viteste :) 6 vites olunca arabayı uçacak zannediyorlar. altı üstü turbosuz 1,6 motor işte. hafif rampada 6 da 160 170 den sonra kesilebiliyor sonuçta atmosferik makine illaki düşeceksin vitesi alt viteste gideceksin.

yukarıdada verdiğim örnek gibi aynı ağırlıktaki bir 110 bglik 1,6 vvti avensis  hem daha yavaş hemde daha çok yakıyor fsidan.

skodada ise gariplik yaptılar. fsi lar 5 ileri manuel geldi tüketim avantajı kalmadı makinenin şanzıman saolsn.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2010, 15:37:03 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Golf 5 gerçekten güzel bir otomobil.Bundan 2 sene önceydi yanlış hatırlamıyorsam 2008 model 0 km goal sormuştuk almaya niyetliydik fakat o zamanki imkanlarla olmamıştı.Hatta aracın rengide bunun aynısıydı bende çok beğeniyorum bu rengi.Golf 6' nın Golf 5' e göre en büyük artıları, daha kaliteli malzemeler ve sessizlik.Ayrıca highline donanımı manyak dolu :) yaza doğru düşünüyorum 1.4 TSI highline ne yalan söyleyim :) Belkide yarın siparişi geçerim belli olmaz benim işim.Çünkü cidden araç inanılmaz kaliteli bir araç.Dizayn olarak herkese hitap etmeyebilir katılıyorum ama içi harika bir araç.Leona gelirsek bencede alınası bir araç.Şahsen polo alacağıma leon alırım daha iyi.Ama poloyuda yabana atmayın derim.B segmentine göre güvenlik hissi çok fazla.Kullanılan malzemeler kaliteli işçilik güzel.Ama dediğiniz gibi biraz pahalı.Ama VW alıyosunuz beyfendi :D:D
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
toprak guzel arabaymıs ya hayırlısı olsun.giden gitti geride kaldı.zillinle mutluluklar..

Çevrimdışı silver

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustisahin;150243
aynen öyle gücü yeten fsi sakin kullanım ve yakıt ekonomisi için fsi gerçi tsi yi sakin kullanırsan fsi dende az yakar... tsi öyle bir motorki hız yapmamak elde değil... :rock1:

efe_38

• Ziyaretçi
kazadan sonra o jantlar ne oldu?

ben o janta resmen hastayım durduğu yerde o kadar güzel görünmüyor ama hareket halinde aracı baya öne çıkaran bir jant heleki geceleri nasıl görünür nasıl parlar :ok: millet kafasını çevirip tekrar bakar :)

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
araba olduğu gibi kaskonun sattığı firmaya gitti. hatta o zamanlar çok geyik çevirmiştik golfü olan arkadaşlarla hız sabitlemeli sinyal kolunu sökelim jantları alalm falan diye :)

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Eline sağlık Yunus Emre. 1. sınıf bir yazı.:ok:

Yalnız her zamanki gibi belirtmek istiyorum; FSI'nin alt devirlerinde rakiplerine kıyasla bir zayıflık yok. MPI'den falan gene her devirde daha güçlü.
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;150030
genelde golf V lerde 15 inç jantlar gelirken goal lerde 16 inç geliyordu ve aracımda pirelli p7 H serisi 205-55-r16 lastikler vardı. gelelim leonumuza. donnaım olarak standart style dır kendisi internet sitesinden inceleyebilirsiniz.

16 inç jantlarımız pirelli p7 w serisi 205-55-r16 lastiklerimiz mevcut.

Yunus Emre, söylemeyi unuttum önceki mesajda; P7'leri bayağı kullandığına göre sağlam izlenim edinmişsindir. Bir de bir ara bu lastikler ile ilgili görüşlerini anketler bölümündeki "hangi marka lastik kullanıyoruz" başlığına aktarabilirsen seviniriz.:ok:
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]