motor motordur abi, isterse çim biçme makinası olsun.
afedesin büzük yemediği için söyleyemezler gerçekleri. Rodajın hası motosikletlerden kalan muhabbetler zaten şimdi bile sanıyorum suzuki ilk 1000km moturun değişik motor yüklerine maruz kalması gerekir gibi bir sözcük ekledi 1000 km tın tın git demek yerine
sana VW firması oo kardeş neden basmadın diyecekmi sana basılı veriyor zaten
sen son rötuşları yapıyorsun olay o. istersen yapma ...
yok termal işler yok yataklar alışsın mış (!) hepsi tırt işler.
alışan rodajlanan tek yer cross hatch pattern üzerinde çalışan segmanlar.
adamlar üreticiler sana diyebilirmi ki basman doğru olacaktır sayın müşterim..
ya sen duvara çakarsan rodaj diye ?
0 km araçta tabiki ya aslında çooook detay var ama cidden zor bikere şartlanmışsınız siz azizim
alak 2 tane 0 km ben basayım sen bildiğinm gibi yap ölçelim kompresyonlarımızı serviste..
ikimizede şahane diyecekler ama limit atıyorum 190 ise benimki 188 - 189 çıkarken seninki belki 175 - 180 çıkar..
ha ne olur ? hiç bişey... 200 üstü ben basınca uzamaya devam ederim , uzun vadede yağım az eksilir az yakıt yakarım..
motorum daha uzun ömürlü olur çünkü kompresyon segmanlarından aşşağıya sızan sana göre çok çok az olur yada olmaz yanma artıkları motor yağımı kontamine etmez. kontamine motor yağı yataklardan geçmez..
makina mühendisi abimizede sevgiler
biz o konuyu modifiyemde tartışalı 4.5 sene ben heycanla yazmaya çalışalı 3 sene oluyor Techturkey de bile çok tartıştık bu konuyu Özgün dahil hatrı sayılır bilgili abilerimizle.. onaların kabul etmediği onların büyük emeklerle modifiye motor yaptıklarıydı. göz önünde tutulacak çok parametre vardı kalıplaştırılamazdı. ancak tatlı sertte anlaşmıştık
gel gelelim zaten sentetik yağ ile gelen 0 km araç motorlarında egzantrik rodajı olmuş oluyor motor dyno üzerinde full pull asılmış oluyor daha neyine tın tın gideceksin ?
sen deki aman alışsın alışması lazım varsa çapak mapak dökülsün değil mi yepis yeni araç sonuçta ...
peki ya adam ne diyor gel ilk yağını 7500km sonra 15.000km sonra değiştirecem
düşünebiliyormusun olası çapaklarla kirlenmiş bir yağın 15.000km boyunca motor içinde dolandığını ?
yağ filitresi var diye aklınıza geliyor demi
tebrikler... işler öyle kolay olaydı...
motor sporlarına bakın kaç yarış kullanıyorlar aynı motoru artık hem F1 de hem WRC de...
aaa deyin azizim onlar yarış motoru hiç bizimkilerle bir olur mu ...
doğru aydan gelen tozları kalıba döküp piston segman yaptılar onlara uzay teknolojisi var