İnsanlar VW'den para almıyorlar bunları yazmak için. Bu ses sorun yaratmıyor diyorsa herkes yaratmıyordur. Ayrıca gidip sanayide bu motor 1.6 abi pahalıya gerek yok biz buna 10W 40 yağ koyalım mantığı ile kalın yağ koyarlarsa ses daha da artar. Ben bile biliyorum VW bu araçlarda 0W 30 yağ öneriyor. Hatta IV kasa golflerde bile. Eskiden Castrol SLX vardı şimdi EDGE. Ben bile kendi kullandığım hondalarda bu yağı kullandım ve sessizlik-yakıt tüketimi anlamında faydasını gördüm. Şu anki kullandığımız jazz.da triger zinciri var,0 W30 yağ kullandım ve zaten sessiz olan motoru iyice sessizleşti. Artık sadece CVT şanzımanın uğultusunu duymaktayız
Bozuk sensör olayına gelince,sensörleri VW marka değil ya. İlla servisten alınacak diye birşey yok. Tanıdık bir VW parçacısı varsa parça koduna bakarak sensörün hangi marka üretimi olduğu bulunarak yurtdışından siparişle veya Bosch Car Service'lerden tedarik edilebilir. Örneğin bir tanıdığımızın 2004 Civic.inde oksijen sensörü arızalanmıştı ve servis sadece parçaya 550TL fiyat çekmişti 2 sene önce. Parçanın referans numarasından bakarak bosch marka olduğunu öğrendik ve gidip Bosch Car Service'den 150TL'ye alıp taktık. Bu kadar basit olabiliyor. İlla servise bağlı kalmaya gerek yok.
Anladığım kadarıyla doğru yakıt ve yağ kullanımı ile 1.6 FSI motorlar sorunsuz ve keyifli araçlar. Benzinli alacak olsam direk gidip 1.8 Civic sedan alırım. Yakıt tüketimi ve performansı golf 1.6 FSI'dan baya üstün+honda
Bir tanıdığımız 30.000km.deki gri renk Golf Tour aracını satmayı düşünüyor. Araç sıfır ayarında olduğu için bir ihtimal olarak düşünmüştüm. Temiz bir civic bulamazsam bu aracı düşünebilirim. Bunların dışında Pug 308THP ve Bravo 1.6 multijet aklımı çelmiyor değil,hmm bir de 1.4tsi Leon
Tüketim ve performans dengesini en iyi Fiat Bravo kuruyor. Bu aracın da Fiat olması aklımda birçok soru işaretine neden oluyor...