Ben Ankara'da böyle bir yağmur görmedim. Sabah gözümü açtım bardaktan boşanırcasına yağıyordu, akşam 19.00 gibi okuldan çıktım hiç ara vermeden, nefes bile almadan yağdı, ve devam ediyordu gece.
Yağmurda kullanmak zevkli tabi, sileceklerim aralıksız çalışıyor şıpır şıpır yağıyor, arabalı öğrenciyim falan hâlime şükreder vaziyetlerdeyim. (Tabi 28 Ekim öğleden sonraya ders koyan Muhasebe ve Mâliye hocalarına sevgilerimi iletiyorum)
Lan dedim şimdi İstanbul Yoluna Konya yolundan zırt diye yırtık dondan fırlayan şey gibi çıkmayım yoğundur dedim, Gazi Mahallesinden tın tın sallanır Fişek Fabrikasının önünden Carrefour'un ordan çıkarım dedim. İyide düşünmüşüm bomboştu rahat rahat gittim.
Bu viedo yağmurum tüm gün hiç kesilmeden nası yağdığı hakkında fikir verir öz çekimim
http://www.dailymotion.com/video/xffoua_heavy-rain-became-flood_autoLan İstanbul Yoluna bi çıktım, bir adım gitmiyor trafik! Bildiğiniz E-5'tir İstanbula giden babalar gibi yol. Ağzına tükürüyüm 10 dakka oldu gitmiyo yarım saat oldu gitmiyo...
Başlarım lan şarap çanağına dedim kontağı kapadım. 1.5 saat sol şeritte aynı 4 noktadan tekerimin bastığı asfaltta bekledim çılgınca yağmur yağıyor...
En sol şeritteyim.
Tam 1.5 saat yukarki gördüğünüz yerde bekledim. Dedim olacağı yok, başıma poşedi geçirip indim arabadan, sağımdaki araçlardan tek tek müsade istedim, öndekiler biraz ilerledi, yanımdakiler az geriledi, en sağ şeride Allah'ında yardımıyla bi yarım saate geçtim otobüs yoluna girdim. Zira artık devam etmek istemiyordum, ulan 130 km menzilim vardı, istop ediyom camları buhar basıyo, camı açıyom içeri su doluyo, akü zayıf çalıştırmadan müzik dinlemek istemiyom, çaaat diye bi kontrol ettim, 9.5 lt ortalama, durduğum yerde 80 km menzil... Dedim zekerler bu işi hoca, evi aradım dedim beklemeyin yemeğe.
Ulan mazot bitecek, içersi buhar olup duruyo, kapadım motoru açtım camı az içeri musluktan akar gibi akıyo aksın dedim, kavırladım elektroniği
Artık en sağ şeride geçmeyi başarmıştım, ordada bi kitlendim kaldım 1 saat kadar.
Otobüs falan dökülmüş herkes inmiş aşağı, ulan bide çişim geldi ki, bi yolcu dedi az ilerde tekel var git oraya işe dedi ben oraya yaptım dedi. La arabayı nası bırakayım, dedim hoca sen otobüse söle bu yana bakmasınlar, yolun kenarına bi güzel saldım ohhhhh.......
En sonunda bi kaç metre ilerledi trafik, kendimi atacak bi yer buldum, hemen girip oraya arabayı park ettim. Kalabalıkta çeşitli efsaneler dönüyordu yok tır devrilmiş yok meteor düşmüş fasa fiso... Ulan tır devrilse 3 saate 3 kişi dağıtıp parça parça toplar götürür be, kaza işi değildi kesin, yol kapalıydı, hiç gitmiyordu. Arabayı emin bi yere bıraktım.
Başladım aşağı yürümeye yağmurda, ne vardı ulan o yolda...
Bi 15-20 dk. yürüdüm, sonrasında manzara müthişti, akşam Ortaköy sahilinde gezerdim o tadı verdi bana... :++::++::++:
Bildiğin derya... Orta refüjü kapatmış, İstanbul yolunun orta refüjü belime gelir hatta karnıma gelir çok yüksektir. Araba boyu su anlıyacağınız.
Bi kaç tanede hoydana baktım sinirlenmiş suya dalıyor, git anasını avradını dedim koyuldum seyre, suyun derinleştiği yerde hooop yükseliverdi araba birden dönüverdi 150 derece kadar :++: :++: Aha araba çöp oldu çıktı.
Tabi resimleri üst geçitten çekiyom, yere basmak ne mümkün :++:
Resimde gördüğünüz yerden millet sağa girip bi dar sokaktan (tek araba geçebilen) Batıkent'e çıkmaya çalışıyor. Koca İstanbul yolu oraya sığar mı la? Orada kilitli...
Bu vatandaşta BMW'yi ıslatmış, paçalar falan 10 numara
Manzara....
Benim araba daha çok yukarlarda. Baktım karanlık ıssız çamurlu bi yol, az yürüdüm yolun gideri var mı diye, baktım var. Oralarda sel ama kapı eşiği seviyelerinde geçer, bi tane bekçi amca vardı Volvo Plaza'da. Sordum beybaba bu yolun gideri var mı? diye, var dedi.
Girdim ordan bi yerlere, biraz kayboldum falan filan ıssız yollar dükkanların itleri üstüme ürüyodu neyin derken bi baktım Batıkentteyim, paralel bi yerden çıkmışım göte bala, yan yolda kuyruğu gördüydüm.
Velhasılı kelam 4 saat sürüncemeli bi yolculuk oldu, alt yapıyı suçlayasım var ama hakkaten rahmette çok kızgın indi şindi bu ülkeye bu memlekete hakkaten fazlaydı
Sonuç olarak, lastikler harbi efsane, sanki kuru yolda gider gibi gidiyor GY UG Extremeler :++::++::++::++::++:
NOT:Hala şimşek üstüne şimşek çakıyor, bütün 29 Ekim selebrasyonları yalan oldu iptal. Tüh...