İş-ev arası gidiş geliş 35 km yol yapıyorum.Bunun gezmesi tozması var günde 40 km desek yılda 12000 km yol yapar.Valla benim aslana 50 TL benzin koyuyorum bugün baktım 220 km yol yapmışım.Benzin masrafı aylık 200 TL fena koyuyor valla
Bende düşündüm taşındım muhtemelen 1 ay içerisinde siparişi geçmeye karar verdim.Acelem yok beklerim 2-3 ay sorun değil.Şimdi burda önemli olan nokta şu.Yılda yapacağım yol belli onu 15000 km desek dizel almaya değer mi ? Benzin ocağıma incir ağacı dikicek gibi.İlk defa annemden dizel al lafı duydum bugün
Şimdi gelelim asıl önemli konuya.Arkadaşlar bu iki araç dışında başka bir araç düşünmüyor gibiyim.Yani şöyle söyleyim size doğuş grubu dışında almayı düşünmüyorum çünkü çalışanı olduğum için indirimli alacağım aracı.Gerçi çok bişe değil ama olsun
Leon kasa değişebileceği için düşünmüyorum.A3' de o kadar para bayılmam değmez.Düşündüğüm araçlar Golf Highline TDI veya TSI, Octavia Elegance TDI veya TSI.Golf' ün düz vitesi fiyatına Octi DSG alınabiliyor.İkilimde kaldığım asıl noktada bu zaten.Fakat gel gelelim Highline biraz daha donanımlı bir araç.Mesela ön park sensörleri, dokunmatik ekran, alcantara deri döşeme, led stoplar, diz havayastığı vs gibi.Ama Elegance' dada düz vites olsa dahi ESP ve Hill hold standart.Burda çıkan karara göre siparişimi vereceğim arkadaşlar.Bu yüzden önerileriniz ve nedenleriniz benim için çok önemli.