Bayağı bayağı traktör o zaman yahu!
Yok abi, traktör olsa kısa olurdu; bu bildiğin drag aracı.:++:
Evet hatırlıyorum, 1. viteste başta isteksiz ama sonradan açılan bi çekiş vardı...
Halbuki 1.2 HTP'nin 1. vites oranı gayet iyi. 0-50 hızlanması 2.0 TFSI ile kafa kafaya 
Yalnız bu bahsettiğim konu peformans ile ilgili değildi pek. Zira 1. viteste iken uzun orana rağmen alt devir boşluğundan kurtulmak çok sürmüyor. 2000 devir sonrasında yaşanan kimi aktarma kayıpları ise ise bir bakıma uzun şanzımanı haklı bile gösteriyor.
Ama mesele durduğu yerden 850-1000 devir arasında kalkması ve sıkışık trafikte çok yavaş hızda ilerlemesi... İşte orda uzun şanzıman sıkıntı.
Bu sıkıntı ciddiye alınmış olacak ki, Fabia II başta olmak üzere yeni 1.4 TDI'larda 1. vites kısaltıldı. Ama onların da bizimki kadar cillop bir hızlı kalkışı ve nispeten daha temiz bir 1'den 2'ye geçişi olmaz işte.
Bu arada bu 1.2 HTP'nin 0-50'sinde de fazlaca şehir efsanesi döndüğünü düşünüyorum. Ortada dolanan bir tabloya dayanarak kaç senedir Skoda forumlarında aynı şeyler söyleniyor. Kötü oranlı demiyorum; hakikaten güzel ayarlanmış. Ama 0-50'de ona buna üstünlük sağlayacak bir durum da yok ortada. Sadece boyundan büyük iş başaracak, sürücüsünü yolcusunu şaşırtacak tatminkar bir ataklık olsa gerek.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2010, 20:52:19 Gönderen: SEAHAWK »
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]