Dur ben bir hort yapayım hızlıca :adm:
Her motor eksiltme yapar, atıyorum 4 litre yağ koyup değişim zamanı karterden gene 4 litre yağ çıkmaz zaten, motorlar yağ yakar çünkü, her motor yakar, bunun bir tolerans aralığı vardır o aralıkta olması gerekir sadece. Bu aralık yüksek olup artık yağı bitirme durumuna gelirse "motor yağ yakıyor" denen olay olur.
Bizim 101'ler modifiyeli motorlar olduğu için bu durum göreceli olarak gözlemlenebiliyor. Kitapçığında da belirtilmiştir bu durum, motorunuz yağ eksiltme yapabilir diye. Kabul edilebilir sınırlar içerisinde paniğe gerek yok, normal. Tavsiye niteliğinde olarakta, ya 5/30 tam sentetik kullanın ya da 10/40 yarı sentetik yağ kullanın. Yalnız tam sentetikte her zaman takip edin genede, ben yağ uyarısını bile yaktım tam sentetikte ama beni dikkate almayın:D, lakin 4500-6000 aralıklarında vites değiştiririm
Konuya özet: Kafam rahat olsun diyen 10/40 yarı sentetik kullansın.
Takip ederim, performans olsun diyen : 5/30 tam sentetik kullansın.
Kullandığınız markada önemli, olur olmadık markalar doldurmayın motora, Mobil birinci tercih olmak üzere, bilindik büyük markaları tercih edin her zaman.
Bu arada alaksız bir yerden giriş yaptım
benim gibi adamdan da bu beklenir sanırım :rm: fırsatım ve vaktim oldukça foruma zaman zaman kafa uzatacağım.Zaten her zaman kalbimde olduğunuzu biliyorsunuz.
Görüşelim buluşalım dayak yemeye geliyorum diyerekten hepinizi sevgiyle kucaklıyorum