selam arkadaslar ben yeni katıldım aranıza.son 1 aydır araç test ediyorum. c segment hemen her aracı test ettim. en sonunda 1.4 tsi manuel octavia elegance aldım. insallah her isteyene allah nasip eder bu aracı.
arac lazer kaynak teknolojisi ile üretiliyor,o yuzden ses ve yalıtım sorunu kesinlikle yok. 122 beygir 200 tork 1.4 motor için,siseden cin çıkması gibi.
c segmentte octaviaya kafa tutacak araç yok. ibre kaşla göz arasında çok rahat 200 e vuruyor ve nasıl vurdugunu anlamıyorsunuz bile. virajlara 150 ile giriyorsun bana mısın demiyor.eger siz de sıfır arac dusunuyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. corolla focus cruze kesinlikle octi tadı vermiyor,özellikle corolla çok kötü geldi bana.
6 ileri nin 6.ilerisi biraz tuhaf geldi bana
5 ileri alıskanlıgı sanırım.
2.el piyasası falan yok diyorlar hiç umrumda değil (memurum zengin değil) aracıda güç bela yarı yarıya kredili aldım ama aracı kullandıktan sonra 2.eli olmasa da olmasın diyorum ki bence gayet de iyi 2.el piyasası var.
eski arabam boraydı ,octiye göre resmen kaplumbagaymıs. o zamanlar yolda tsi görünce yanasmazdım hiç ve yanasmamakta cok haklıymısım.eger aracı benim gibi performanslı kullanıcaksanız 8.5-9 lt benzini gözden cıkarmanız lazım yok eger efendi efendi kullanırım diyosanız 5.5-6 litre.
bence bu turbo motorla bu degerler gayet iyi.
bu arada ilk olarak 105 hp dizel test ettim ama 1.4 tsi kadar etkileyici değildi. tabi dizelinde yakıt ekonomisi var ama yolda toza dumana bogulmaktan bıkmıstım.