forddan sonra octi alan bir abimiz vardı yanlış hatırlamıyorsam izmirden o en doğrusunu söyler
O benim sanirim. Mondeo ile Octavia karsilastirmasi cok dogru bir bilimsel yaklasim olmaz segment farkli, ama sahsi fikrim, Octavia'nin bagajdan gelen sesler icin yalitim eksikligi haricinde Mondeo ayarinda bir araba oldugu. Focus ile karsilastirmak dogru olmaz, cunku TSI bir cok benzinli Ford motorundan ustun (araci degistirirken tekrar Ford almamamin tek sebebi), Octavia his olarak Focus'tan cok daha basarili.
Benim degerlendirmelerim, sizde yanlis bir onyargi olusturmasin, her ikisi ile de deneme surusu yapin, ondan sonra karar verin. Ancak deneme surusunde her ikisini de dizel veya her ikisini de benzinli aracla yapin ki, sizi yaniltmasin, 1.6 TDCI Ford ile 1.6 MPI Octavia'yi karsilastirirsaniz, Octavia'ya haksizlik olur, 1.6 Benzinli 100PS Ford ile 1.4 TSI Octavia'yi karsilastirirsaniz Ford'a haksizlik olur. En dogru deneme iki aracinda 1.6 dizelini denemekle olur kanaatindeyim.
Ha derseniz ki, ben dizele binmem kardesim, o zaman Ford sizin icin bir opsyon degil, cunku benzin tukettigi kadar performans veren bir motoru yok Ford'un, olsaydi ben alirdim
.