0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bayram dönüşü size yeni bilgiler vereyim.. 165 tl'lik yakıt ile 710 km yol yaptı.. Bu yolun yaklaşık 200 km'si şehirlerarası yol.. Geri kalan şehiriçi..Bu esnada aracın sol kelebek camına taş değdi ve camında değişmesi gerek..Bu konuda tavsiyesi olan var mı arkadaşlar..
bu şekilde yakıt hesabı yanıltır, depoyu ağzına kadar doldurup en az 100 km. yol yaptıktan sonra depoyu tekrar aynı seviyeye kadar doldurup hesap yapmanız lazım.
arkadaşlar size uzun süredir takip ettiğim yakıt durumunu aktarmak istiyorum.biliyorsunuz araç bayide 2-3 lt benzin ile veriliyor.bu yüzden ilk iş aracı aldığım gün depoyu fulledim.toplam 3050 km kullanıp yine fulledim.toplam verdiğim yakıt parası 1027 tl bunun 53 litresini düşersek 53*3.97=210 tl.1027-210=817.yani 817 tl ile 3050 km gitmişim.km başına 27 krş.bununçoğu şehir içi.şehir içi derken lütfen ankara istanbul ile kıyaslamayın.burda şehiriçi 3 km.araç ısınmadan işe gelmiş oluyorum.akşam tekrar 3 km.bu şartlara ve aractaki konfor ve performansa göre tüketim gayet makul diye düşünüyorum.
İstanbul trafiğinde 13 ü de gördüm ben. ama geçenlerde ş.d 180 km de ortalama 5.5 litreyide gördüm
Rekoru bende sanırsam 4,5 Litre/100 km (Ankara-Eskişehir yolu)
yokuş aşağımı gittiniz naaptınız ya :++: