škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

xenon farda çeşitler

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı ANTARES

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;162119
O direk gölgesi ampul ters takıldığından oluyor, ampulun elektriğini taşıyan yanında uzayan kendi direği :)

Alıntı yapılan: Can;162120
Evet abi ampul ters takılınca oluyor o:)

Haydaaa, yine is cikti bize desenize. Serkan Bey'in dedigi kadar var yani, "Montajin onemli kismini ben yapip size gondereyim, Konya'da yapabilirler mi emin degilim" demisti.
Neyse, sorunun ne oldugunu bilmek de guzel, hic olmazsa cozum var yani. :)
Tesekkurler bilgilendirme icin. :ok:
KARGO DAHIL SATILIK DETAILING URUNLERI (TIKLAYIN)

Çevrimdışı ANTARES

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Duzelttirmeye gittigimde duzgun anlatayim da bir daha ugrasmayalim. Bu bizim direk :) hangi tarafta olacak, asagida mi, solda mi vb?

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Ya aşağıda olur ya da yukarıda zaten ;)

Şu an aklıma gelmedi benimki ne taraftaydı unuttum ama şu anki konumunun tersi olacak muhtemelen :D

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Ampulun H7 yuvaya doğru oturması için tırnağı var, ters takılamaz (o tırnağı kırmadan)...

Çevrimdışı ANTARES

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Yani, ters takildigina gore tirnak mi kirilmistir Irfan Bey?

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: ANTARES;162169
Yani, ters takildigina gore tirnak mi kirilmistir Irfan Bey?

Takılır ama yerine oturmaz, ampul yamuk durur, far deseni çarpık olur duvarda...

O bir tane çıkıntısı, fardaki tam karşılığına oturmalı, başka türlü takılmaz zaten.

Çevrimdışı srcn09

• Turbocharged Direct Injec
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.passatturkiye.com
Atay abim hayırlı olsun harika görünüyor ve 3.nesil balastlar şimdi kendini göstermiş ;)

Parkları beyaz ampül ile değiştirmeni mutlaka tavsiye ederim çok ucuz birşey zaten Bauhaus tarzı yerlerde Space 'in satılıyor 2-3 Tl birşey di sanırım :)

uzunlara şahsen beyaz önermiyorum nede olsa sıklıkla kullanmıyorsun yağmurlu havalarda beyaz takarsan ileriyi görme açısından sorun çıkarabailir en güzeli böyle kalsın ;) Sisler aynı şekilde sarımtırak olması görüş açısından daha iyi dir ,)

Ampül zaten tek bir şekilde oturuyor oturan hatırladığım kadarıyla tel aşağı bakıyordu ancak emin değilim ama forumda Hakan abi de ilk taktığında aynı resimde ki gibi gölgeler olmuştu daha sonra o teli düz takınca gölgeler gitmişti ;)

Bu da benden bir kaç resim

Beyaz park + 4.300 K xenon

Benim balastlara (2.nesil) göre senin (3.nesil) Balastlar bayağı inceymiş yav :)

« Son Düzenleme: 28 Kasım 2010, 23:42:35 Gönderen: srcn09 »
2008 VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI CR 140HP 6-DSG COMFORTLİNE REFLEKS GÜMÜŞ

Çevrimdışı ANTARES

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Biraz arastirdim da, park ampulu olarak led'li olanlari kullan diyenler var, led'li olanlar ariza isigi yakiyor diyenler var, hayir yakmiyor diyenler var. Yeni bir arastirma konusu cikmasin, park ampulune ayiracak vaktim yok valla. :)

Bana şöyle şakirden sen şunu al tak 10 numaradir diyeceginiz bir park ampulu soylerseniz super olur. :)

Edit: Baska bir forumda gordum, Irfan Bey Ispanya'dan aldim yazmis, simdi o konuyu okuyorum.
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2010, 00:38:48 Gönderen: ANTARES »

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Atay abi park ampülü farketmiyor ama Led önermem bizlerde arıza ışığı yakıyor uğraşma boşuna normal beyaz ampül montajı da çok kolay zaten Bauhuas tarzı yerlerde bulabilirsin SPACE marka park ampülü fazlaca heryerde satılıyor ;)

Çevrimdışı ANTARES

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: srcn09;162344
Atay abi park ampülü farketmiyor ama Led önermem bizlerde arıza ışığı yakıyor uğraşma boşuna normal beyaz ampül montajı da çok kolay zaten Bauhuas tarzı yerlerde bulabilirsin SPACE marka park ampülü fazlaca heryerde satılıyor ;)

Nasil bu Space'in aydinlatmasi falan yeterli mi Sercan?
Bir de burada Bauhaus yok, Praktiker, Metro, Koctas gibi magazalarda bulabilir miyim, yoksa gidip serviste taktirayim mi?
Xenon montajini yaparken Skoda servisinde takacaklardi, ellerinde kalmamisti, bu yuzden taktiramamistim.

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ANTARES;162347
Nasil bu Space'in aydinlatmasi falan yeterli mi Sercan?
Bir de burada Bauhaus yok, Praktiker, Metro, Koctas gibi magazalarda bulabilir miyim, yoksa gidip serviste taktirayim mi?
Xenon montajini yaparken Skoda servisinde takacaklardi, ellerinde kalmamisti, bu yuzden taktiramamistim.

Park ampülünün pek bir önemi yok orda ışık yansın yeter :) Koçtaş gibi yerlerde de bulabilirsin üzerinde Park ampülü yazıyor ben Phılıps Beyaz Park ampülü kullanıyorum xenon kitin içinden çıkmıştı...

Servisle uğraşmana gerek yok zaten onların ellerinde de yoktur koçtaş gibi yapı marketlerin oto aksesuar bölümünde herhangi bir park ampülü işini görücektir

örnek

4.300 K renginde park ampülü

http://www.modacar.com.tr/urun/space-4300-k-t10-5-w-12-v-dipsiz-park-ampulu-840058.aspx

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Atay abi durum nedir ne yaptın acaba ?

Çevrimdışı ANTARES

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: srcn09;163466
Atay abi durum nedir ne yaptın acaba ?

Sercan'im, benim elimden is gelmez deyip :++: kabiliyetli bir arkadasimi tuttum kolundan, bu farlari ters cevirmemiz lazim dedim. Sag fari degistirdik duzeldi, golge kalmadi, solu yapamadik. Vakit buldugumda servise gidip duzelttirecegim, yeni fotolari eklerim.

Çevrimdışı ANTARES

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bugun tekrar servise gidip farlarin yonunu degistirttim. Cubuk asagiya gelecekmis, oyle takinca sorun kalmadi.
Ustteki foto eski hali, alttaki ise cubugun yonunu degistirdikten sonraki.
Cok sukur sonunda hallettik, yardimlariniz icin cok tesekkurler...