škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yağ Bakımı ve Golf TDI DSG Test Sürüşü

Ziyaretçi · 119 · 41040

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Valla hiçde öyle değil.Peugeot 308 HDI Auto6R premium plus ( donanım üst düzey ) liste fiyatı 46840 TL ve pazarlıkla tabiki daha düşük fiyatlara alınabilir.112 HP 270 NM torku var ve tiptronik vites ;) Donanım olarakda yok yok araçta.Renault Megane 1.5 DCI privilage premium paket ( full+full ) cam tavanlı 47800 liste fiyatı.Pazarlıkla baya iner o fiyat.Ben Doğuş çalışanı olduğum için indirimim var VW grupta ama almak istediğim golf TDI highline buna rağmen bu araçlardan yinede 4-5 bin pahalıya geliyor.Ayrıca 4-5 ay beklemek zorundayım.Ha şuda bir gerçekki golf bu araçlardan kaliteli bir araç.Ama ne bilim bu kadar fark vermeye ve bu kadar beklemeye değermi işte ona karar vermek gerekiyor.2.el temiz bişey almak istesem golf highline o da olmuyor.Adamlar sıfırı bulunmuyor diye sıfırdan pahalıya satıyorlar arabayı.Eğer Octavia için indirim yaparlarsa octaviaya dönüş yapabilirim.10 dakika sonra çıkıyorum konya yoluna.Ordaki çoğu markaları gezicem.Hangisi bana uygun fiyat verirse hangisi mantığıma yatarsa o aracı alıcam artık.Ama golfden vazgeçtim gibi.Keşke alabilsem ama bütçemide düşünmek zorundayım.Ha 3-5 bin fazla verip alabilirmiyim evet biraz zorlanırım ama veririm.Ama işte zorlanmak istemiyorum.
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ama abi ortada ciddi rakamlar var.47 milyar 46 milyar bi arabaya bağlanmaz..o paraya mersinden ev adanada +20 milyar verip keş olarak ev alırsın..50 milyara bi araba almak yerine bineceksın 2 sene favorite şahine 131 e falan sonra gidicen bi punto alacaksın..şerefsizim mercedes kim takar golfü astrayı 308'i.bağlanmaz bu paralar arabaya...

Çevrimdışı Baran35

• Boutique Wax Maniac
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
2.0 TDI da güzel iş çıkarıyorda bende 1.6 TDI da kullandım arkadaşın arabada sölediklerine katılıyorum gitmiyor araba keyifsiz.

Gerçi 2.0 TDI da gitmiyor ya neyse sonuçta 140hp araba ne kadar gidecekse..

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şimdi yeni geldim arkadaşlar.Bizimkileri armadaya bıraktım ordanda konya yolundaki bayilere hücum :) İlk önce peugeot' ya uğradım.Öncelikle şunu söylemeliyimki adamlarda araç zebil gibi.Hangi aracı istiyorsanız ellerinde mevcut.308 premium plus HDI sordum.Premium pluslar sadece auto6r ile geliyor.Benim için farketmiyor valla.Ellerinde gümüş gri, siyah ve köpekbalığı grisi mevcuttu.Hepsindede cam tavan ve tekno paket var.25 gün sonrada beyaz içi bej ( tam benlik ) döşeme gelecekmiş.Ondada cam tavan+tekno paket mevcut.Bana verdikleri fiyat beyaz renk olduğu için 46.000 TL.Premium plus dizel tiptronik cam tavan tekno paketli ( ön park sensörleri, bluetooth, usb vs ) fiyatı.112 HP ve 270 NM tork var.Ordan çıktım renaultya geçtim.Megane DCI privilage premium paket sordum.Adamlar şubata gün verdiler.Fiyatıda 48000 civarlarındaymış.Sport edition diye yeni bir seri çıkmış.Yine motor aynı fakat privilage kadar dolu değil.Ama 17 jantlar falan var ondada.Ellerinde bir beyaz birde mavi varmış.Mavi olanı konfor paketliymiş ( digital klima- elektirkli katlanır aynalar vs ) beyazı 39500 bıraktı.Maviside 41000 civarlarına bırakırım dedi.Ama 308 den sonra yavan geldi diyebilirim.Malzeme kalitesi 308' in daha iyidi.Birde 308 daha geniş.Sonra orda çıktım doğru Skoda' ya :) Octavia TDI elegance sordum onlarda şubata gün verdiler.Yuhh dedim arkadaş.Siyah DSG var elimizde dedi o da 56800 TL ve indirim yapmıyorlarmış.Açıkcası sinir oldum bu tavırlarına.Dizel olunca böyleymiş.VW' de olan 1.6 TDI sorunu diğer gurup araçlarınada sıçramış anlaşılan.Maalesef ondanda umudumu kestim.Ordan geçtim fiata.Bravo 1.6 MJet sordum.Yine full olanından.Emotion kaldırılmış onun yerine dynamic plus koyulmuş.araç dıştan çok güzel.İçide güzel fakat kalitesi düşük diyebilirim.Arka diz mesafesi kısıtlı.Ellerinde beyaz renk cam tavanlı ve asist kitli 105 HP' lik bir araç varmış.Onuda 41500 TL' ye bıraktılar.Yani anlayacağınız bu 3 araçtan biri olacak.

Peugeot 308 HDI Premium Plus Auto6R cam tavan+tekno paket beyaz-bej 46.000 TL

Renault Megane DCI Sport Edition beyaz-siyah 39.500 TL

Renault Megane DCI Sport Edition Konfor paket mavi-siyah 41.000 TL

Fiat Bravo M-Jet 105 HP Dynamic Plus cam tavan+asist kit beyaz-siyah 41.500 TL

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
abi sen araç almakta niye bu kadar ısrarcısın? 207 ile mutlusun sanıyordum...

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
valla cihangir araç benzinli olduğu için içime oturuyor benzine verdiğim para.Önceden aracı fazla kullanmıyordum.Yılda 8 bin km falan anca yapıyordum o yüzden benzinli almıştım.Bundan sonra yılda en az 18-20 bin km yol yapacağım.207 güzel hoş araba ama iç mekandan gelen tıkırtılar sesler canımı sıkmaya başladı.Çözümüde yok.Birde ben çabuk sıkılıyorum arabadan.Heleki böyle tıkırtılar sesler geliyorsa o zaman daha çabuk sıkılırım.207' den önce fabiam vardı.Onu 3.5 sene kullandım ama sıkılmadım.Neden çünkü hem performanslıydı hemde sağından solundan sesler gelmiyordu.B segmenti olmasına rağmen tok bir arabaydı.207 de konfor olarak segmentinin en iyisi diyebilirim.Yol tutuş konusundada gayet başarılı.Yalıtımı falan iyi.Ama o tıkırtılar sesler canımı sıkıyor artı dediğim gibi benzin parası koymaya başladı açık söylemek gerekirse.Madem taktım bu dizellere bari segment yükseltelimde bidaha uğraşmayalım diyorum.Bu alacağım araca en az 5 sene binerim Allah nasip ederse ve tabi çabuk sıkılmazsam :) Pazar günü peugeotya gidip benim 207 ye fiyat vercekler.Düşük verirlerse ki ordaki arkadaş biz galeriler gibi değiliz, piyasa şartları neyse o fiyatlardan alırız dedi aracınızı.Bakalım ne kadar doğru söylemiş pazar günü anlayacağız.Hayırlısı bakalım.Henüz tam kararımı veremedim zaten.Düşünüyorum.

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hayırlısı olsun inanç abi.umarım en iyisini en güzel fiyata alırsın...

Çevrimdışı megamania

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: crash;159220
Yani anlayacağınız bu 3 araçtan biri olacak.

Peugeot 308 HDI Premium Plus Auto6R cam tavan+tekno paket beyaz-bej 46.000 TL

Renault Megane DCI Sport Edition beyaz-siyah 39.500 TL

Renault Megane DCI Sport Edition Konfor paket mavi-siyah 41.000 TL

Fiat Bravo M-Jet 105 HP Dynamic Plus cam tavan+asist kit beyaz-siyah 41.500 TL

İnanç abi:

Açık söylemek gerekirse pug'a ısınamadım gitti. Belli dönem 106-206Gti kullanmışlığımda var ama frekansımız tutmadı. O nedenle 207 satıp 308 almak birde araç 307'den görünüş olarak farkı yok gibi ben olsam tercih etmezdim. Renault'a gelirsek, maşallah reno'nun arabaları ikinci elde cumhuriyet altını gibi her zaman satılıyor. Ancak fiyatlar bana biraz fazla geldi, eğer renault düğünürsen yardımcı olabilirim. Araç tesliminde de hangi şubeye gittin bilmiyorum ama abartmışlar. Benim clio'yu satın aldığım izmir bayi, megane hb privilage + premium paket için 43.400 fiyat verdi. Araç aralık 10 gibi teslim edilecekti. Sipariş vermedim bütçe uymadığı için, eğer bütçem uysaydı bende dizel istiyorum. Sport edition güzel ancak aradaki fiyat farkı 1-2binlira iken her zaman donanım tercihimdir. Bravo benimde çok aklımı çeldi, ancak ikinci eli selefi stillo gibi olacağından 45'binli fiyata alıp 2-3 sene sonra 25bin gibi rakamlara satmak benim için çok fazla zarardı. Bir de aracın motoru kağıt üzerinde süper ancak 120hp'yi kullanırken yola aktaramıyor gibiydi. Şirkette kullandığımız dizel titanium focus'tan fark yok gibiydi. İç mekan kalitesizdi onu da baştan elemek gerekli. Bu listeye göre 308 yada megane privilage arasında bir tercih yapmak en mantıklısı olacaktır. Ayrıca 2011 şubat gibi, 1.6DCi 130hp motorlar geliyor renault'a bunu da düşünebilirsiniz.
70-620 Passed
70-290 Passed
70-291 Passed
70-299 Passed MCSA
70-293 Pending

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Burak, seninde dediğin gibi bravonun iç kalitesi vasat.Donanım olarakta 308 ve meganedan kötü.Zaten o en son tercihim olacaktı.Renault için neziroğluna gittim.Şuan yok satıyoruz sıraya yazıyoruz müşterilerimizi o yüzden şubata kadar beklemek zorundasınız dediler.Şubattada 1.6 DCI 130 gelirse 1.5 DCI' lar iyice düşer.O zaman şu sıralar megane almanın bir mantığı kalmıyor diyebiliriz.Eğer privilage+premium paketi 43.400 fiyat verdilerse cidden güzel fiyat.Ona ben birde cam tavan ekletirim olur sana 44.400 TL.Ankarada elinde olan varsa bu araçtan aslında olabilir.308 ile arada 1600 TL fark var.Donanımlara falan bakmak lazım.

Çevrimdışı Baran35

• Boutique Wax Maniac
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Megane alın ancak;

2011 de 1.6DCI 130hp EDC(çift kavrama otomatik) gelecek yaz gibi onu alın derim.

Çevrimdışı tufan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sık araç değiştiriyorsan sıkılıp, bence 0 almak mantıklı değil.

golf falan zaten ekstra pahalı.

bravo 2.eli adamlar mezarcı 2004 poloya 26 isterler 2009 bravo 29 verirler.

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bu alıcağım aracı en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum.İlk başta 2.el bakıyordum adamlar maşallah nerdeyse sıfır fiyatıyla aynı paraya satıyorlar.3-5 üstüne koyup sıfır alırım daha iyi diye düşünüyorum.Bu arada konuda epey saptı ya kusura bakmayın arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2010, 22:51:54 Gönderen: crash »

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Ben Berker'in Auto6R 308'ini çalıştıramadıydım boşa almak gerekiyomuş P yok la viteste :++: Şerefsizim bu otomatik hikayesi allerji yapıyor bana :D

Çevrimdışı megamania

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: crash;159252
Burak, seninde dediğin gibi bravonun iç kalitesi vasat.Donanım olarakta 308 ve meganedan kötü.Zaten o en son tercihim olacaktı.Renault için neziroğluna gittim.Şuan yok satıyoruz sıraya yazıyoruz müşterilerimizi o yüzden şubata kadar beklemek zorundasınız dediler.Şubattada 1.6 DCI 130 gelirse 1.5 DCI' lar iyice düşer.O zaman şu sıralar megane almanın bir mantığı kalmıyor diyebiliriz.Eğer privilage+premium paketi 43.400 fiyat verdilerse cidden güzel fiyat.Ona ben birde cam tavan ekletirim olur sana 44.400 TL.Ankarada elinde olan varsa bu araçtan aslında olabilir.308 ile arada 1600 TL fark var.Donanımlara falan bakmak lazım.

Dediğim gibi, aldığım fiyat cam tavan hariç privilage üstüne premium paketliydi. 130'lar gelicek eli kulağında ancak beklemem diyosan abi en iyi tercih megane yada 308 olacaktır. Beklerim dersen zaten sorun yok, ikinci el fiyatları gerçekten abartı ötesinde bir yükselme söz konusu. Ben clio'yu almadan araştırdım, adam sıfır aldığım fiyata 2009 modeline çekiyordu el insaf herkesin malı kıymetlidir ancak kimseyide enayi yerine koymamak gerek. Araba almak zor zanaat, vw gereksiz pahalı 308-megane donanım ve fiyat performans karşılaştırılması yapılır biri tercih edilir. :ok:
70-620 Passed
70-290 Passed
70-291 Passed
70-299 Passed MCSA
70-293 Pending

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;159277
Ben Berker'in Auto6R 308'ini çalıştıramadıydım boşa almak gerekiyomuş P yok la viteste :++: Şerefsizim bu otomatik hikayesi allerji yapıyor bana :D

premium plusda sadece tiptronik vites var.Manuel olsa hiç bulaşmam zaten tiptronik miptronike :)