Varta dünyanın önde gelen pil üreticisidir.Bosch herşeyi yapıyor ama Varta bir tek şeyi yapıyor o da pil..Tek uzmalık alanı pil..Bu bakımdan Varta'yı mantıklı buluyorum.
arkadaşım elektronik ürün ve malzeme toptancısı, diğer pillerin yanıda varta da satıyor. varta pilleri dağıtan plasiyeride tanıyorum.
dediği laf şu "abi bizim pillerden haklı ya da haksız kullanıcı hatası bile olsa şikayet eden olursa hemen geri al ve yenisini ver, biz malımıza o kadar güveniyoruz " diyor . istisna da olsa geri gelen mal olursa oda aynen yenisini sorgu sualsiz arkadaşa veriyor.
daha önceleri varta piller şimdiki kadar kaliteli değildi veya rafta çok bekleyip bayatlıyordu.
şimdi hem pil tüketimi katlanarak arttı, hemde firma Türkiyede bu işe cok ciddi eğiliyor. bu günkü varta piller biraz pahalı olsada gerçekten çok kaliteli
tabiki her marka ve malda ektrem örnekler olabilir ama varta aküler içinde aynı durumun geçerli olduğunu düşünüyorum.
önemli olan şirket politikası, kolay marka olunmuyor. marka oluncada müşteri memnuniyeti devam etmezse orada kolay kalınmıyor.