Şahsi fikrim,hem motor hemde aracın yürüyen aksamı açısından aracı vurdurarak çalıştırmak, araca çok daha fazla zarar verecektir.Aracı viteste çalıştırmakla vurdurarak çalıştırmak arasında bir fark yok bence...
düşüncedir tabi saygı duyarım
ancak unutmayın viteste unutup araç çalıştırmanın yürüyene en ufak zararı yoktur yarın öbürgün acil durum olur aracı stop ettirirsiniz hemzemin geçitte kavşak ortasında trafik ışığında falan... çalışmayan motora marş yaparken debriyaj ile yedirerek ilerleyebilirsiniz hatta marş motorunu yakana kadar yokuş bile çıkabilirsiniz :ok:
akılda bulunması gereken bilgiler bunlar acil durumda canınızdan kıymetli değil ya..
öbür yandan vurdurmaya geri dönersek motoru viteste unutup debriyajdan ayağınızı çekmekle yürüyen aksamınıza binecek yük neyse vurdurmada da daha ötesi değildir, belki daha azdır
aracın silkelenmesi öne doğru yığılması sizi korkutsada , boyutu belki bir kutu kola şeklinde olan silindirin içine ileri geri 4 parmak boyu stroku dahilinde haraket eden pistonun ateşleme kursunda yaptığı sıkıştırmanın dışa yansımasından başka birşey değildir ve Buji ateşlemesi ile oluşan muazzam torkun yanında sıkışan havanın yarattığı frenleme hiçbirşeydir
uygun olmayan viteste aracın silkmesi ... vites değiştirirken debriyajı kavrattığımız anlar.. hele o anlar ... heleki memlekette hevesli gençler standart halini modifiye ederek öyle araçlar yapıyorlar 140 la gidiyor düşün sadece gaza basınca araç o hızda ilerlerken patinaj yapmaya başlıyor ve hızlanmasını patinajla devam ettiriyor.
motorun şanzımana uyguladığı ve şanzımanın dayandığı ancak lastiklerin yolu tutmadığından yola aktaramadığı yükü düşünebiliyormusunuz :knp:
özetle merak kediyi öldürdü durumu her zaman vardır.
araştırırsanız kaybınız olmaz kazancınızda olmaz...
ben araba işlerine kafa yormaktan okulumu uzattım hala forumlarda geziniyorum bakın
kimseyede birşey anlattığım olmadı herkes bildiğini okuyor elbetki okuyacak..
ancak kafalarda oluşacak bir soru işareti vayy neler oluyormuş demek buda olabilir belki düşünceleri bana yeter
kalıp yıkmak olayım esas :ok: