araba benzinliyse piknik tüpü gazıyla değil orjinal yakıtıyla binilmesi taraftarıyım. bu yüzden mümkünse en ekonomik benznliyi seçerim her zaman.
ha tek beklenti ekonomi ise lpg dizele yaklaşamaz bile.
hakanın konusuna gelirsekte. tüm gün ankarayı dolandık 4.4 4.5 leri geçmedi bile ki arada çankaya rampalarına dur kalkına ışıklarına bile girdik valla o araba hakanın altında canavar gibi az yakıyor kim ne derse desin
Sadece biz türkler küçümsüyoruz şu LPG'yi..Avrupa'da adamlar hem indirim alıyorlar hemde farklı şekilllerde teşvik ediliyorlar.Kaldıki bizden daha ucuz yakıt kullanıyorlar.Hemde çevreci yakıt kullanıyoruz diye övünüyorlar.
Şu mantık var bende..Fabrika bunu takıp gönderiyorsa bende kullanmakta çekinmem.Kaldı ki piyasadaki yakıt tasarrufu sağlayan saçma salak mıknatıslar işe yarasa zaten fabrika takardı.Fabrika önermediği için veya kendisi takmadığı için kullanmak gereksiz.
Tabiki elbette direk benzinle kullanmak en güzeli.Hatta imkan varsa şiddetle kullanmayın derim.O kadar verimsiz sistemler yapıyorlarki LPG'den soğutuyorlar milleti.Oysaki iyi bir montaj ve marka ile problemsiz gidilebiliyor.(Bknz. mygokhan
) O kadar titiz adamım Allah'a şükür ilk 1000km haricinde LPG'nin yamuğunu görmedim çok şükür
Hatta performans biraz daha iyi benzine göre..Kısılması lazım, kısılırsa standart LPG ayarında olur, performans standart LPG performansında olur, ve benzinden performans olarak farkı olur.Ama tüketimi biraz daha düşer.
Az gezen için/kullanan için TSI motorlu bir mini benzinli araba biçilmiş kaftan bence..Yoksa imkan varsa şiddetle dizel alsın.Benim imkan olsa direk düşüneceğim motor 1.2 TDI veya 1.6 TDI.. ,
Benzinden LPG'ye geçiş süresi bende 500 mt falan (yani 1 dk en fazla:) ) Çabuk geçiyor.Belkide bizim rampalarda araba çabuk ısınıyor ve hemen geçiyor
Tüketim şehir dışı : 13-15 kuruş (Ankaradan alırsak gazı 13 kuruş
)
Şehir içi : 16-19 kuruş arası ..Hadi 20 kuruş de..
65 TL'ye fulle; şehir içi 350 km garanti gidiyorum kasmadan..Şehir dışı 400-450 km menzile sahip..1.2 ton'luk ağırlığa sahip bir araç..Genelde de 4 kişi seyrettiğimden bu değerleri elde ediyorum..