uzakdoğulu araçları cidden sevmiyorum.Özellikle hondalara karşı acayip bi antipatim var nedense.Bu antipatide nerden bulaştı derseniz, benim 207' yi almadan önce civic bakıyoduk.Bir dünya para çekiyorlar araca ama kaliteden yoksun bir araç.Ön konsol falan inanılmaz kalitesiz.Hiç abartmıyorum almanların B segment araçları bu araçdan kaliteli.Yahu aracın iç mekanı resmen '' ateş, su, toprak, TAHTA '' göstergelerin üst kısmındaki plastiğin tirim işçiliğini görseniz kafayı yersiniz.Hondanın en büyük avantajı sorunsuz olması onun dışında yaramaz.Japonlardan sadece mazdayı severim.O da 3 serisini gördükten sonra oluştu.Kemikleşmiş C segmenti japonlardan olan corolladan, civicden yüzbin kat daha kaliteli bir otomobil.Japon almak istesem hiç düşünmem gider mazda 3 e basarım parayı acımam yani
Sahibinden'e bakarken beni en kıl eden şeye parmak basmışsınız.. Ben de araç bakarken herkes Honda, Toyota başka birşey demiyordu.. Ama hatchback triptonik bir araç bakarken bir Jazz ve Yaris'i bir türlü sevemedim..
Öve öve bitirilemeyen Jazz'ın (eski kasa) görünüşü bana bir türlü pencereden perdeyi araladığımda görmek istediğim türden bir görüntü gelmiyordu..
Yaris'i ise Toyota'da çalışan babam çok istiyordu.. Auris'e berbat diyen adam Yaris için uğraştı ama eşim de ben de ona da ısınamadık..
Sonra Alman otomobillerine yanaştım.. Corsa, Fabia, Ibiza gibi.. ve Corsa aldım ve 2 pertle biten bir kza ile ayrıldık..
Bunları anlatıyorum çünkü artık piyasa yavaş yavaş melezleşmeye başladı ve bu hissettiklerimiz yakın bir zamanda önyargı haline gelicek..
Bugün ortak üretim birçok araç yollarda geziyor.. Firmalar ar-ge'den kısmak adına aynı aracı farklı isimlerle üretmeye başladı..
Bakıyorsunuz japonun kalbinde alman motoru, Almanın kalbinde Fransız motoru, Fransızın teknolojisinde Uzak doğu teknolojisi..
Yakın zamanda hem dayanıklı hem de konforlu otomobillere binbilmek ümidiyle belli markaların tekelinden kurtulmayı umuyorum..
Tabii 2.el için bu değişim biraz uzun sürecektir.. Bizdeki "tutulan araç" fenomeninden dolayı 2008 model Roomster 22bin fiyat çekerken.. 1996 model Toyota Corolla sahipleri 16binTL fiyat biçecektir..
2006 yılında 25bin'e aldığı Jazz'a 2010 yılında yine 25bin fiyat biçen fırsatçılar piyasada müşteri bulacaktır..
Neyse konuyu nerden nereye getirdim.. Ben de içimdeki "piyasa arabası" nefretini kustum sanırım
Sizin vesilenizle..