škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Araba tavsiyelerinizi bekliyorum.

fenomen · 1899 · 676695

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı:
                                                                      fenomen´isimli üyeden Alıntı                                    
                 turker hcm o fiyat epey yüksek 25tl geçmemem gerek bütçe o kadar.ayrıca ambiante 1.9 almam yıllık 1000tl bandrol bana zor gelir.

FSI ya da tiptronik VW tecrübem olmadığı için bi şey  diyemeyeceğim ama LPG'li ambiante daha cazip geliyor bana. Ha az  biniyorum lpg'ye gerek yok diyorsanız FSI'ların fiyatları daha düşük, bi  elegance düşürüp binilebilir ama BENZİNLE. FSI'a tüp takılmaya başlandı  hikayelerine inanmayın çünkü takılan sistemler %20-30'dan fazla  tasarruf sağlamadığı gibi enjektör yakma ihtimaliniz var.
  TDI 2005 olursa yıllık vergisi seneye 876'ya düşer, FSI'a göre  sağlayacağı yakıt avantajı vergiyi telafi edebilir. En önemli artısı bu  kasayı en rahat götüren motor olması, herkesin 1.9 TDI'ın verdiği keyif  konusunda hemfikir olması...
       Alıntı:
mc pherson´isimli üyeden Alıntı                    
Adam öğretmenden satılık  diyor,ayrıca astarı macunu her haltı da biliyor. Bir öğretmenin boyada  çıkacak macunu astarı boya kalınlığını bilmesi ilginç. Onu geçtim asıl  olay bu aracın daha önce Kırıkkale Üniversitesi'nin rektöründe olduğunu  söylüyor,öyle birşey kesinlikle yok. KÜ rektörü Murat Hocamıoz hem  hondadan müşterim hem de oturduğumuz siteden komşumuzdur. Kendisi okula  71 AA .. plakalı 2.0 siyah bir megane II ile gider gelir. Özel olarak da  turbolu bir civic.i ve BMW 5.20'si vardır. İlanın biraz şişirilmiş bir  ilan olduğunu düşünüyorum. Aracı temizdir belki orasını bilemem ama ilan  sahibi önce doğru düzgün bilgi versin.

İlan konusunda katılıyorum. Ayrıca daha önce de yazdım, 3 ay  durmuş bi ilanı prensipte direk elerim, hiç işim olmaz. Mutlaka birileri  gidip bakmıştır. Beğenmeyenler yüzünden ilan sahibi ilan metnini iyice  abartmıştır. Yoksa gerenk yok böyle şeylere.

Muhammed hocam max 1 aylık ilanlara bakalım. Ödeme ne zaman yapılacak size?
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 18:24:36 Gönderen: turker »

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
turker bey en geç haftaya cumaya kalmaz dedi yetkili eleman.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yeni ilanlar kendi araç sınıfına bakıyor diğerleri ne kadar diye onlarda çılgın fiyat koyuyor.zira düşün 1.6mpi/fsi motorlu a5 eleganslar var 32-33 milyardan uçuyorlar.onlarla da pazarlık yapılmaz zaten.ama bu ara bişiler yapmamk gerek.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-skoda-octavia-sahibinden-skoda-octavia-1-6-mpi-elegance-ful-ful-33397855/detay/
şu octi ile pazarlık yaptık en son 23500 olur dedi,yalnız 1 karış büyüklüğünde şu an 3 çizik var derine inmedi yıkayınca çizikler görünmüyor kuruduğunda belli oluyor dedi.bende pasta cila/wax ile gidermi dedim bilmiyorum ama gider diyor.birde arka cam sürücü koltuğunun kapısındaki kumandada aktif olmuyormuş ama o kapıdan oluyormuş,servise sordum maliyeti 70 tl dedi,o düğme içeri doğru çökmüş.bundan başka sorunu yok dedi.kafam karışık buna yoğunlaşmayı düşünüyorum.lastikleride bitik dedi.ama 1 yıl idare edersin dedi.ama ben aldığımda değiştirmem gerek o lastiklerle kullanmam o aracı.
O elemana o düğmeyi yaptır birde çiziklere el at 23600 e alayım demeyi düşünüyorum.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: dgn;175466
Hocam ben sana çözümü buldum madem konforlu araba istiyorsun bankaya koy paranı zamanla üstüne eklersin biraz arabasız kalırsın ama değer kaldığına.Yoksa istediğin paraya istediğin araç yok.

Değişen bir şey olmaz, enflasyon ve banka faiz oranları arasında uçurum yok, hatta enflasyon gayar hacı :D

Borsa derim, seçimlere kadar Allah'ın izniyle daha ekmek çıkacak :)

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
külçe altını 2010 da %34 kazandırdı.20milyarı altına yatırıp bir yılda sıkı para politikası yapıp gelecek seneye ölmezde sağolursak 2.el 16.tdi elegans alabiliriz,hakan ne dersin,borsada kaybetmekde var artı borsanın caiz olup-olmama durumuda tartışmalı.zekeriya beyaz sorsak fetva alabilirz belki.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: fenomen;175554
külçe altını 2010 da %34 kazandırdı.20milyarı altına yatırıp bir yılda sıkı para politikası yapıp gelecek seneye ölmezde sağolursak 2.el 16.tdi elegans alabiliriz,hakan ne dersin,borsada kaybetmekde var artı borsanın caiz olup-olmama durumuda tartışmalı.zekeriya beyaz sorsak fetva alabilirz belki.

Haram maram değildir zırvalık.

Ortaklık söz konusu.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;175555
Haram maram değildir zırvalık.

Ortaklık söz konusu.
beyazdan beklerken fetva senden geldi hakan:ok:,ama ben bu kadar cesaretli değilim bu konuda:).ama caizdir diyenlerde var yani.

Çevrimdışı kalender

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ALLAH gönlünüze göre versin hocam.
*Borsa da  kar zarar ortaklığı olduğu için caizdir diye biliyorum diyanetinde caizdir diye bir fetvasını yakın dostumdan  duymuştum yalnız oynanan hisse senedi  önemli. o firma eğer helallik sınırları dışında bir iş yapıyorsa ve birde spekülatif senetlerde bilerek yükseltilen  oynanan senetler ve bunlar üzerinden sağlanan  kazançlarda  caiz değil diye biliorum.
\'\'Ben\'\' Yaradan\'dan Ötürü Yaradılanı Sevdim... Yaralayanı\'\' Değil..!

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kalender;175585
ALLAH gönlünüze göre versin hocam.
*Borsa da kar zarar ortaklığı olduğu için caizdir diye biliyorum diyanetinde caizdir diye bir fetvasını yakın dostumdan duymuştum yalnız oynanan hisse senedi önemli. o firma eğer helallik sınırları dışında bir iş yapıyorsa ve birde spekülatif senetlerde bilerek yükseltilen oynanan senetler ve bunlar üzerinden sağlanan kazançlarda caiz değil diye biliorum.
helaldir diyenler ortada bir malın değeri var o mal piyasada dolaşıyor tedavülde diyor,o mala olan rağbet zararda ettirir karda ettirir diyor.
caiz değildir diyenlerse,ortada her ne kadar reel anlamda mal varsada fiilen o mal alınıt satılmıyor ve o mal değişimi olmuyor aynı kişilerin elinde dolaşıyor sanal/hayali bir ticaret sözkonusu diyor.birde dediğiniz gibi speküle edilmeye maruz bir ticaret sözkonusu.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Borsa haramsa, vadeli mevduat sahipleri cayır cayır yanar, borsa; vadeli mevduattan 10 bin kat daha şereflidir.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;175648
Borsa haramsa, vadeli mevduat sahipleri cayır cayır yanar, borsa; vadeli mevduattan 10 bin kat daha şereflidir.
:ok::+1::+1:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Borsa konusundaki Hakan'ın fikrine katılıyorum.

Ama hesap günü geldiğinde o kadar çok ince detaydan hesaba çekileceğiz ki, "bu da mı hesaba katıldı? " dercesine şaşıracağız.Biz genelleme yapıp caiz'dir diyoruz.Ama detayları vardır, Muhammed hocamın dediği gibi..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;175553
Değişen bir şey olmaz, enflasyon ve banka faiz oranları arasında uçurum yok, hatta enflasyon gayar hacı :D

Borsa derim, seçimlere kadar Allah'ın izniyle daha ekmek çıkacak :)

Borsa sakat elde olan parada gidebilir sürekli kağıtları takip etmek lazım vs birazda bilgin olucak tabi herkesin yapacağı iş değil :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: kadir_;175873
Borsa sakat elde olan parada gidebilir sürekli kağıtları takip etmek lazım vs birazda bilgin olucak tabi herkesin yapacağı iş değil :)

Benim aklım erdiğinden beri babam borsada, 18 olduğum günde kendi hesabımı açtım, 1.5 senede kazandığım para ile ABD harçlığımı çıkardım, biraz dikkat ister.

Bu tarz laflar işte vay efendim hepsi gider, yok işte batarsın falan bilmeden önce korkma belirtileridir. Gidip Okan tekstil alırsan, Ihlas gibi O.Ç grupların kağıtlarına bulaşırsan elbet batarsın.

2 sene Halkbankasına 1000 lira koysaydın şimdiye 4000 liran vardı, 30 bine 120 bin eder ;)

Sağlamcı ve sabırlı olup panik yapmayacaksın.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;175908
Benim aklım erdiğinden beri babam borsada, 18 olduğum günde kendi hesabımı açtım, 1.5 senede kazandığım para ile ABD harçlığımı çıkardım, biraz dikkat ister.

Bu tarz laflar işte vay efendim hepsi gider, yok işte batarsın falan bilmeden önce korkma belirtileridir. Gidip Okan tekstil alırsan, Ihlas gibi O.Ç grupların kağıtlarına bulaşırsan elbet batarsın.

2 sene Halkbankasına 1000 lira koysaydın şimdiye 4000 liran vardı, 30 bine 120 bin eder ;)

Sağlamcı ve sabırlı olup panik yapmayacaksın.
:ok:hakan sana güvenerek halkbank a yatırdım gitti 20 milyarı ne dersin:)