Bu isler birazda güven meselesi.Ben 2004 yılında bir tane emlakçıdan hyundai accent almıştım.İlk arabamdi.Dayimla beraber gitmiştik.Dayımda kendini tanitinca(emekli binbaşı) adam güven duymuş belliki.Adama cek vermiştik hemde %80 kısmına.1-2 hafta sonrasına hemde.Adam güven duymuştu ve arabayı vermişti bize.
Kayseri'den Roomiyi almaya gittiğimde satan kisiye kanım ısınmıştı.Satıcı havaci subaydi. Aracı ilk önce gidiP üstüme almıştım sonra parayı çekip adama vermiştim Guzel bir alisveristi.Hala haberlesiriz bayramlarda vs...
Hocam, rehinli araba almak demek öyle icralık araba almak gibi vs korkulacak cok bir yanı yok bence, benim Fabia da DOD dan rehinli idi, DOD dan kredi ile alınmıs bir aractı, adam ev alacak diye arabayı kredisi bitmeden satıyordu, yanıma saglam bir adamda alıp, adamla bankaya gittik krediyi kapattık, DOD a gittik rehini kaldırdık, noterden noter satısı aldım, aynı gün trafigide hallettim, adam vurguncu degilse bisey olmaz bence, tek risk bankaya parayı yatırdıktan notere kalan olan sürede adam kacmasın, parayı vermeden anahtarı ve ruhsatı alıyorsun elinden zaten, isterseniz parayı verirken aranızda bir sözlesme yaparsınız vs, (gerci ben adamın calıstığı yeri, evini biliyordum), hic tanımadığınız bir insanla riskli olabilir,
birde bu islerde internet vesile oluyor, alıcı olan veya satıcı olan arayıp telefonla uzun uzun konusuyor zaten, sonrada yüz yüze konustugun zaman adamın ne oldugu anlasılıyor zaten,
sıfır araba alan insanlar firmaya güveniyor, arabanın garantisi var zaten diyor,
galericiyi tercih edenler, isletmeye güveniyor, bisey cıkarsa getiririm diyor,
en güzeli sahibinden almak, ama dogru kisiyi bulmak gerekiyor, bu isin ticaretini yapan adamdan degilde biniciden, bulunabilirse ilk sahibinden almak cok iyi oluyor,
bu islerde neler dönüyormus, duyduguma göre Noter satısından sonra adam arac üzerine anında haciz koyduruyormus, sen trafige gitmeden arac hacizli gözüküyormus vs,