Hocam sizin yapmak istediginizi anladım ben, acelem yok, sote bisey olursa alırım diyorsunuz,
bu durumda internetten iyi takip edip, teker teker hepsini arayıp uzun uzun konusup pazarlık oranını ögrenmek, aynı güzergahta olanları belirleyip, telefonda mantıklı gelenleri gidip görmektir, tabi para cebinizde ise,
ayrıca cok temiz ve uygun fiyatlı aradığınız icin :++: birazda sansa ihtiyacınız var, nete düser düsmez hemen ararsanız, nakite ihtiyacı olan birinden ilk sahibinden tertemiz bir arac bulmak imkansız degil, bide bu görüsmeleri yazıya dökerseniz kagıt üzerinde mantıklı olan ortaya cıkıyor zaten(hatta excel de bi tablo bile olusturulabilir), 3-5 seceneğe düsürüp, gidip görüp, telde söyledikleriyle uyuşanı alabilirsiniz,
bunların hepsi kismet isi,
motor konusunda ise, cok yakın bir arkadasım 4 yıldır sıfır aldığı fsi kullanıyordu ve cok memnundu, sadece benzin secer dedi, aynı yerden iyi benzin al dedi,
ben fsi almadan önce bahsettigim arkadasımın arabasıyla 600 km uzun yol yapmıstım, hayran kalmıstım, 6 ileri sessiz sedasız yolculuk, normal kullanımda bir depo ile 950km gidiyor,uzun yolda böyleyse ve cok km yapmıyorsanız fsi' i dizele veya tüpe alternatif olarak görmüstüm ve fsi aldım,
2-3 haftadır biniyorum, sehirlerarası bu soguk havalarda 100 km hızla 6 litre yakıyor, yani km de 240tl, 90 km hızla 5,5lt görmek mümkün, sehirici cok sıkısık trafige girmiyorum 7 litre yakıyor,
cok km yapıyor iseniz tüplü mpi alın ama, tabi hesabınızı yaparken ilk calıstırmalarda benzinle calıstığını, tüplünün bakım maliyetinide hesaba katın, artı tehlikesini,
ayrıca fsi 115 beygir, mpi 102 beygir, fsi mpi den mutlaka daha seridir, birde tüp eklenirse fark artar diye düsünüyorum, bunlar atmosferik motorlar, turbolu degiller, performans bekliyorsanız tsi almak gerekiyor, tsi sakin kullanımda az yakar, ama seri kullanımda resmen icer,