Maalesef heryerde var (Japonya'yi bilmem), kis bittikten sonra heryerde cukurlar dolu, bu Viyana'da da var. eee devletin o cukur ile alakali acil onlem almasindan bahsediyorsan ayri, ama bunun icin de bahane uretebiliyorlar; asfalt yapimi icin bilmem kac derece siaklik olmasi gerekiyor gibisinden
Abi, su Turkiye'yi bu kadar kotulemeyin artik, insanlar cok fazla kazaniyor, hersey cok ucuz, standartlarda iyi, millet Avrupa'da bile 30yillik otobuslere bindigi oluyor yeri geliyor. Tek sorun insanlar ve halkin kendi arasindaki iliski ve duzen (ama bu insanlarin elinde, devletin degil)..
Valla abartmadan aynen yaşadığımı aktarayım, Paris'te kaldığım otelin önünde sabah baktım 2 paralel çizgi cadde boyu gidiyor; dün akşam yoktu bu çizgiler ne için oluştu bunlar dediğimde cevap beni şok etmişti; telefon kablolarını yenilemişler çukuru kapatmışlar, asfalt dökmüşler ama iki tane paralel çizgi kalmış onu da sonra hallederler. Ben bugüne kadar böyle bir durumla TR'de ne karşılaştım ne gördüm ne de duydum.
Bizde çukur kazılır, iş biter, çukur yalapşap kapatılır ve olay yeri terkedilir. Kimse de umursamaz. 5 senedir dudullu-imes yolu çukur-tümsek ...vs dolu, kimsede ellemiyor.
Kızıltıprak BP önünden ne zaman geçsem yol hep dalgalıdır. Hiçbir yerde bugüne kadar adam gibi uyarı levhasıda görmedim.
İsviçre otobanında adamlar 10km önceden yol ile ilgili ufacık bir çalışma ile ilgili 1500 tane uyarı levhası koyuyor, yolda en ufak trafik olmuyor herkes yoluna devam ediyor.
Japonyada yaklaşık 2 hafta kaldım 2 tane inşaat gördüm, bir gram yola toz gelmediği gibi etrafta da toz yok, inşaat sahasına giren çıkan kamyonlar yeredeki özel bir muşamba üzerinde detaylı bir şekilde yıkanıyor. Bizde var mı, yok. Her yer toz çamur, çiseleyen yağmurda yerler jilet.
1 hafta Almanya'da kaldım, 1 hafta Avusturya'da be kardeşim asfalt hep mi düzgün.
Şimdi kötülemeyim ne yapayım, ehil olmayan kişi gelir Haydarpaşa'da çatı onarımı yapar ama güvenlik önlemi bile yoktur sonra bakarsın çatı puf. Sen bunu git yurt dışında yap, herhalde ceza ödemekten başını kaldıramazsın.
Tamam iyi güzel Türk'üm, Türk olmak ile gururluyum ama kabul edelim en yakındaki adamdan da epey gerideyiz. Elin adamı 4G'ye geçecek biz daha 3G'ye yeni geçtik. Elin adamında RDS'den trafik raporu gelir, bizde yasak.
Elin adamı youtube'da gezinir, biz youtube'a girmek için binbir takla atarız.
Elin adamı bir otoban yaparken katman katman asfalt atar, bizde sadece dök asfaltı gitsin.
Maksat kötülemek değil ama saymakla bitmeyecek sıkıntılar var, pembe gözlükler ile bazı şeyler düzgün gözükebilir.
Ayrıca, devlete ben kazancımın yarısını vergi olarak veriyorsam, karşılığını da almam lazım. Ama alamıyorum o da ayrı durum.