Gezip gormek ile yasamak farklidir. Ben de 3-4kez Barcelona'ya gittim harika diyebilirim, sanki hicbir eksigi yokmus gibi, ama gel gelelim bunu bir Ispanyoldan, ya da uzun yillar yasayan Ispanyollasmis birinden dinlersek olay farklilasir.
Bugun Hollanda'dan Ankara'ya kadar otomobil ile gelen birine sorun bakalim, TR otobanini kacinci siraya koyacaktir, Alman istisnai durumunu araya sokmaz isek, 1 olmazsa, 2.siradadir.
Millet alismis aglanmaya, belediye otobusleri, taksiler hersey yepyeni, luks, sorun devlet calisaninda ise o bireysel sorundur, daha once de yazdigim gibi tek sorun olan 'mentalite' kavramida gelisirse Turkiye' bolge uzerindeki cennet olur, bugun ekonomi ile zaten bunu asmid durumda.
Asfalt durumunu sorun edenler, iklim durumlarini da goz onune bulundurmak zorundalar, bunu muhendis arkadaslarim daha iiyi aciklayabilirler elbette.
Bu arada; sinyalizasyon konusunda seninle hemfikirim. selamlar:)
Doğrudur, gezip görmek ile yaşamak farklıdır. Ancak eşimin Norveç'te yaşayan amcası her sene anlattıkları ile senin söylediklerini az da olsa çürütür durumda.
Bizim otobanlarımız kaçıncı sıradadır bilemem ancak bana sorarsan Japon ve Almanların otobanları üst sırada olacaktır
(2.köprüde yanlış bilmiyorsam Japon mühendislerin barnağı var, adamlar işi biliyor yahu, ilk köprüyüde sanırım ingilizler yaptıydı, ege'de, anadolu'da ABD'nin yaptığı yollar halen sapasağlam duruyor birde sonradan yapılan yani RTE'nin el attığı duble yollara bakın hepsi her sene yeniden yapılıyor, neden acaba...)
Öte yandan metrobüse yol açmak için harcanan para ile aynı mesafede 4 şerit gidiş 4 şerit geliş otoban yapılabileceğini de unutmayın. Üstelik metrobüs için açılan yol nedeniylede arıza şeridi diye birşey kalmadı.
Geçen yağan aşırı yağmurlarda e-5'in bir kısmı kayboldu.
Valla bizde otobüsleri yeni diyorsunda halen 1980 yapımı bakımsız ve macar yapımı ikarus'lar ortalıkta dolanıyor. Keza özel halk otobüsleride ortalığı siyaha bürümekle uğraşıp duruyor. Milyonlarca taksi var, kaç tanesinde navigasyon var acaba?
Bilinen bir acı gerçek var ki şehirleşme nedir Türk insanı bilmiyor, ya da uygulamak istemiyor. Avrupada önce şehirin genişleyeceği yere ulaşım gidiyor sonra şehir genişletiliyor, yanlışsam düzeltin.
Almanya'da, Avusturya'da, İngiltere'de, JAponya'da...vs'de metro, tren...vs ile her yere gidebilirsin. Ki ben gittim
Sırf akbil'i değiştirmek için birkaç gün kuyruklarda heba olmuyorsundur sanırım. Burada kürekle vergi alınıp karşılığında da devlete işin düştüğünde bir dolu eziyet görüyorsun. Nüfus dairesinde işin olmaya gelsin...
Diyeceğim şudur tamam bazı şeyler düzgün olabilir ama çok da pembe gözlükle herşeye bakmamak lazım. Bazı acı gerçekler var, düzeldiğini ben değil torunlarım bile görmez.
Neyse, konunun yönü benim yüzümden çok değişti, senden çok özür dilerim
Amacım konunun buralara kadar yön değiştirmesi de değildi ama demek ki ben acaip dolmuşum :kork2: