bir iki gündür ankaradaydık hazır oralarda iken inanç arkadaşımıza uğradım. biraz muhabbet ettik falan sonra test aracı scirocco ile test sürüşüne çıktık. kendisine de test sürüşü içinde ayrıca teşekkür ederim
160 lık tsi dsg makine.
bana ortalamanın biraz üzeri olarak konumlandırabileceğim bir araç olarak göründü.
öncelikle performans yakıt oranı motor şanzıman uyumu kusursuz. sürüş zevki direksiyon tepkileri mükemmele yakın. yol tutuşta 18 jantlarında etkisi ile ciddi oranda iyi. bu araçtan sonra kullandığımız golf 6 aynı virajlarda daha fazla yatıyordu. ancak arkadaşımın mkV gti ı daha iyi yol tutuyor ve süspansiyon konforu çok daha iyi. scirocco sanki arkadan bırakabilirmiş gibi bir hissiyat bıraktı bende normal golflerde de bırakabiliyor ama bu kadar net ve erken hissettirmiyordu.
süspansiyonları bence sert ayarlanmış ve büyük lastiklerle konfor ciddi şekilde törpülenmiş.
ancak acaip şekilde yol sesi alıyor. o konuda bence bir leondan ciddi bir farkı yoktu. bunda 18 jant-lastik kombinasyonununda ciddi etkisi var. arka kısımdan özellikle ciddi lastik sesi geliyordu.
donanım olarak çok boş değil ama çok da dolu değildi- gerçi bindiğimiz araç makyajsız versiyondu.
arkadaşımın mk V gti da tek kapı. ancak iç mekanı bunun yanında hangar gibi kalır. scirocco nun iç mekanı dış tasarımına kurban gitmiş resmen. özellikle arkası çok dar.
ben ortada daha sessiz daha konforlu golf 6 varken aynı motorla gidip bu aracı almam. ama tasarım zevk işidir onada bir şey diyemeyiz tabi.