dünyada kaç ülke var ?
neden en pahalı biz sormak lazım?
ya herşey ucuz bu ülkede bırakın benzin litresi 4 tl olsun diyende çıkar merak etmeyin
Ben derim, daha once de demistim zaten:) Hersey ucuz degil mi? Degil dersen de daha cok arastirma yapmanizi tavsiye ederim. AB ulkesinde bir ogretmenin net maasinin 600Eur (bunu TR'de artik tezgahtarlar kazaniyor) seviyesinde oldugunu ev kirasinin en az 350Eur oldugunu dusunursek evet! BUgun global bir firmanin TR subesinin genel mudurunun, kendinin ustu olan bir yonetici olan Viyana gibi gelismis bir sehirden yasayan adamdan daha fazla kazanmasi durumu var ise evet!
Yetinmeyi bilmeli insanlar aglanmaya gerek yok, varsin bir benzinde pahali olsun kaldi ki enerji bakani da soylemis, talep arttikca fiyatta artacak diye (tabi ki tek neden bu da degil), aman efendim olur mu bu millet otobus ile servis ile ise-okula gidecek millet mi ne demek arabasiz cise bile gitmeyiz diyorlarsa sonucta ortada!
Su Ispark midir nedir o olayi her yere yapsinlar, fiyatini da 2 katina cikarsinlar ondan sonra bakalim millet araba ile gidiyor mu her yere? Buradaki sistem buna cok yakin mesela, merkeze noel senliklere gidelim diyoruz, araba ile gitmemen hatta gidememem icin caydirici sebepler;
gitmek istedigimiz meydan sehrin 1.bolgesi benim aracimda 3.Bolge park karti var ve o bolgede serbest park bolgesi yok, mecburen ozel park aramak lazim bul bulabilirsen, ya da baska yere gitmek ayni problem park bulabilecek miyiz, ee n'ldu biz de artik toplu tasima ile gitmeye basladik.
Bir aile de 3-4araba olacak, efendim otomobilin tarihi bizden sorulur biz bunsuz uyumayiz bile diyorsa millet sonucuna da katlanacak.
Bunlari yazmamim sebebi, kesinlikle yakit zammini desteklemem degil, yazimi senin yazina binaen yaziyorum; zira daha onceki bir yazima atif olmus gibi geldi bana ama konunun tamami degil sadece kalmasini istediginiz bolumu kalmis aklinizda.
Lutfen, duyumlarinizi, kendi ozel dusuncelerinizi degil, bildiklerinizi, karsilastirabildiklerinizi paylasmaya calisiniz.
Ben, tarih konusunda, ekonomi de, medya sektorunde isin icinde oldugumdan cok sey biliyor olabilirim, gerektiginde de cok oterim, ama bilmiyorsam bir konuyu bunu yapmam, az once fabia'nin on cekis kancasi nerede diye sordum, bir cogu icin gulunc olabilir bu ama bilmedigim, deneyimimim olmadigi konuda otmem.
Insallah bu yazi ile birlikte konunun akisi yine siyasete kaymaz
Cok ta uzun oldu be, iyice dolmusum:)